Primeren trenutek za družinsko ustavo je, ko se vsi dobro razumejo

08. 11. 2017


Primeren trenutek za družinsko ustavo je, ko se vsi dobro razumejo


 

»Na GEA College smo ponosni, da lahko rečemo, da vsak, ki se pri nas izobražuje, dobi zaposlitev. Med našimi študenti je kar od 50 do 60 odstotkov takih, ki so del družinskih podjetij. Ob tem, da naše diplomante učimo, kako biti dober v podjetništvu, jim to skušamo prikazati predvsem na konkretnih primerih, kar uspešna družinska podjetja nedvomno so,« je ob robu dogodka Prenos družinskega podjetja in družinska ustava dejala mag. Katja Kraškovic, predsednica uprave GEA College, v okviru katere že 21 let deluje tudi Fakulteta za podjetništvo.

V sklopu dogodka, na katerem so spregovorili o tem, kako prenesti družinsko podjetje in kdaj je primeren čas za pripravo družinske ustave, v kateri člani družine opredelijo razmerja v podjetju, sta generalni direktor LOTRIČ Meroslovja Marko Lotrič in njegova hči Maja Lotrič predstavila, kako je potekal proces znotraj njihove družine. Lotrič je na vprašanje, kdaj je primeren čas za pripravo družinske ustave, dejal: »Pravi trenutek je takrat, ko se vsi razumejo in se ne prepirajo.«

Sogovorniki tokratnega dogodka so se strnjali, da je družinska ustava izjemno pomembna za predajo podjetja naslednikom. »Ogromno je podjetij, ki se po 25 ali 30 letih obstoja soočajo s situacijo, ko morajo ustanovitelji razmisliti o tem, ali bodo podjetje predali naslednikom znotraj družine ali kandidatom zunaj nje,« je povedala doc. dr. Marina Letonja s GEA College – Fakultete za podjetništvo.

Podatki namreč kažejo, da samo vsako tretje družinsko podjetje preživi prenos iz prve na drugo generacijo. Na GEA College ocenjujejo, da največja težava pri dolgoročnem obstoju družinskega podjetja niso konflikti znotraj družine, temveč prav proces prenosa nasledstva.

»Nove podjetnike opozarjamo, na kaj naj bodo pozorni pri poslovanju, in jih učimo veščin, ki jim bodo pomagale, da bodo uspešneje poslovali in obenem rastli skupaj s podjetjem. Hkrati jim med študijem privzgajamo inovativnost in jih opogumljamo, naj bodo drzni, saj sta v današnjem poslovnem okolju to ključni odliki za preboj in obstanek na trgu,« je še dejala Kraškoviceva. Obenem je opozorila, da je malo podjetništvo steber slovenskega gospodarstva, zato so na GEA College – Fakulteti za podjetništvo začeli s pripravo posebnega programa družinskega podjetništva.

Na GEA College, ki je v sodelovanju s Spirit Slovenija pripravila tokratni dogodek, so še izpostavili, da se je v Sloveniji podjetniška tradicija začela prebujati v poznih 80. letih, zato nimamo izkušenj na področju prenosa družinskega podjetja na naslednjo generacijo.

Uroš Kavs z Inštituta za družinska, mala in srednja podjetja ter urejanje medsebojnih poslovnih razmerij M.O.S.T. je zato ob predstavitvi dobrih in slabih praks prenosa podjetij in opisu lastne družinske izkušnje izpostavil, da je največja napaka, če se s tem, kako bomo prenesli podjetje, sploh ne ukvarjamo. Hkrati je še opozoril na pomen dobre komunikacije. »Nobena pogodba ne preprečuje konfliktov,« je namreč prepričan Kavs.


Dogodek je bil organiziran v sodelovanju s:

 

Poglejte si foto utrinke:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial