PRIPRAVA ŽIVLJENJEPISA IN LINKEDIN PROFILA – TRETJA DELAVNICA »ABC PODJETNIŠTVA«

26. 10. 2018

Priprava življenjepisa in LinkedIn profila – tretja delavnica »ABC podjetništva« 

 

V četrtek, 25.10.2018, je bila na vrsti tretja delavnica v seriji »ABC Podjetništva« in sicer na temo pripravo življenjepisa in uredite profesionalnega LinkedIn profila, ki smo ju izvedli v sodelovanju z MojeDelo.com ter Zavodom Ypsilon. V sodelovanju z MojeDelo.com pa smo udeležencem delavnice omogočili brezplačno psihometrično testiranje, ki ga je prestavila Ana Đorđević, ki je izpostavila pomembnost testiranja, tudi v navezavi s prejšnjima dvema delavnicama (o podjetniških lastnostih pri študentih).

Gorazd Prah iz MojeDelo.com je skozi praktično in zanimivo delavnico študentom pokazal katerih pet ključnih vsebin morajo vključiti v življenjepis. S tem, ko je študente postavil v vlogo kadrovikov oz. zaposlovalcev jih je prisili, da so življenjepisu in predstavitvi kandidata premišljevali z nasprotne smeri in tako sami ugotovili, katere so tiste ključne informacije, ki jih delodajalec enostavno mora izvedeti skozi življenjepis. Prav tako je poudaril, da odličen življenjepis odpre vrata do razgovora, razgovor sam pa lahko prinese zaposlitev in ob tem namignil, da brez jasno zastavljenih kariernih ciljev rezultatov ali sanjske službe ni za pričakovati.

Dino Kovačević iz Zavoda Ypsilon pa je študentom jasno in metodično razložil zakaj je pomembno, da si uredijo profesionalni LinkedIn profilker ta lahko vodi do zaposlitve. Orisal je principe mreženja in endorsmentov na tem družbenem omrežju ter seveda opomnil na minimalne standarde dobrega profila (primerna fotografij, pravi kontakti, ažurne informacije o karieri itn.).

Prihajajoča delavnica, 8.11.2018, pa bo to dobro predstavitev na papirju in na spletu pretvorila v realnost, saj se bomo izobrazili o (poslovnem) bontonu z odlično Bojano Košnik Čuk.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial