Prisluhnite GEA College študentskemu podcastu

19. 03. 2024

Predstavljamo GEA College študentski podcast. Študentje bodo vsak mesec spraševali nove goste o aktualnih temah in prvemu lahko že prisluhnete.

 

 

Poznate kakšen finančni vic?

Vprašanje, s katerim so se študentje ogreli preden so pritisnili na gumb ‘record’. »No pain, no gain,« je odgovoril Matej Tadej Jerman, prvi gost, ki so ga izbrali za podcast.

 

Kdo je Matej Tadej Jerman?

Študentje ga najbolje poznajo v vlogi profesorja, že od leta 2006 pa dela v finančni industriji. Trenutno na Generali investments dela kot skrbnik pogodbene bančne mreže in izobraževanj. Na banki je sodeloval kot analitik pri portfeljih in strategiji depozitov po letu 2012, ko so se ukvarjali z zniževanjem obrestnih mer. Kariero je začel že v študentskih letih, in sicer kot analitik.

 

Kdaj je »poskočila iskrica«?

Tadej Jerman je tehtal med geografijo in ekonomijo. Sprejel je odločitev, da zaide v ekonomske vode, ki mu prve par let niso bile precej blizu. Nekoliko mu je bila bližje makroekonomija, ni pa začutil, da je ‘to to’. V 4. letniku se je to spremenilo čez noč. K temu je pripomogel tudi profesor, ki je poučeval predmet mednarodne finance in delal v podjetju. Vse se je poklopilo – poskočila je iskrica.

»Predstavljajte si, da ste otrok in vam nogometni klub postane zelo všeč. Začnete navijati za ta klub in sploh ne znate povedati zakaj, enostavno začutite ta žar,« je v podcastu pripovedoval Tadej Jerman.

Ko je začutil željo po pridobivanju znanju o vzajemnih skladih, je po vpisnih mestih takratnih finančnih točkah zbiral gradiva. Na predavanju o trgih v koloseju je srečal profesorja iz fakultete. To ga je v momentu navdušilo. Poslal je mail, da je študent in se zanima za študentsko delo. Dobil je odgovor, da more najprej uspešno opraviti izpit.

Izpit je naredil, želja je še vedno bila in odgovor profesorja ga je pozitivno presenetil.

 

Njegovi zgodbi in odgovorom na zanimiva vprašanja, vezana na finance, ki so jih postavljali študentje, lahko prisluhnite v 1. epizodi GEA College študentski  podcast.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial