Program Entrepreneurship in New Reaility

30. 03. 2021

TRANSATLANTSKO SODELOVANJE PREPOZNAVA  OGROMEN POTENCIAL ZA RAST PODJETNIŠTVA V NOVI RESNIČNOSTI

in naši spletni seminarji to dokazujejo!

V torek, 23. marca 2021, je bil organiziran deseti in zadnji webinar. V zadnjih dveh mesecih smo bili lahko vsako pozno torkovo popoldne del pronicljive in zanimive enourne izkušnje. 19. januarja, ko se je vse skupaj začelo, smo bili pri GEA College navdušeni in malo tudi zaskrbljeni. Vedno bolj smo se zavedali, kako pomemben je ta projekt, čas za prvi spletni seminar pa se je bližal. Zavedali smo se tudi dolgotrajnega in trajnostnega učinka, ki naj bi ga program omogočil podjetniški in poslovni skupnosti.

V seriji desetih webinarjev smo gostili 43 neverjetnih strokovnjakov, gostov in moderatorjev iz ZDA, Evrope in Slovenije z različnih področij, industrij in poslovnih okolij. Program je bil zastavljen  za podjetnike in poslovneže, ki iščejo nove ideje, modele, nova partnerstva ter jih zanimajo transatlantsko sodelovanje in povezave. Navdušeni smo, da se je projektu pridružilo 700 udeležencev, ki so z aktivnim sodelovanjem izrazili svojo potrebo in zanimanje za tovrstne programe.

Poskusili bomo povzeti glavne ugotovitve programa:

• Podjetniki in poslovneži vseh generacij so lačni izobraževalnih, ustreznih in praktičnih vsebin, ki jim pomagajo pri njihovi rasti.

• Sodelujoči so prikazali izredno vključenost in zanimanje za različne tematike.

• Sodelovanje med ZDA in Slovenijo ima ogromno potencialna in podjetniki bodo to v prihodnje dobro izkoristili.

• Tovrstni programi so potrebni in dobrodošli.

• Izobraževalne ustanove imajo pomembno vlogo v teh programih, saj tvorijo most med strokovnjaki in občinstvom.

• GEA College je še nadalje okrepila svojo pozicijo kot izobraževalna ustanova, ki opolnomočuje podjetništvo.

• Partnerstvo je ključnega pomena za uspeh tovrstnih programov.

Posebna zahvala je namenjena U.S. Embassy in Slovenia za njihovo čudovito podporo. Vsekakor se veselimo prihodnjih projektov, ki bodo pomagali družbi, podjetnikom in posameznikom, da rastejo in se razvijajo!

Želeli bi se zahvaliti svojim partnerjem, in sicer so to: WorldChicago (ZDA), Coleman Entrepreneurship Center (ZDA),  Women in Entrepreneurship Institute (ZDA),  University of New York in Prague (CZ), Slovenian Business Club (SI), ABC Business Academy (SI), Zavod Ypsilon (SI), CEED Slovenia (SI), SPIRIT Slovenia (SI), ki so občutno prispevali k temu programu.

Najpomembnejše sporočilo programa Podjetništvo v novi resničnosti in prihodnjih programov je zagotovo dejstvo, da se lahko združimo, sklepamo partnerstva ter delimo znanje in izkušnje. To nam omogoča, da rastemo in uspevamo kot posamezniki, podjetniki ter poslovna in družbena skupnost v času, ki ga imenujemo nova resničnost.

Vabimo vas, da si ogledate posnetke vseh desetih spletnih seminarjev na našem kanalu YouTube , če ste jih zamudili!

Projekt je delno financiran iz sredstev Veleposlaništva Združenih držav Amerike. Mnenja, ugotovitve in zaključki ter priporočila, ki so izražena s tem projektom, so last avtorjev in ne predstavljajo Ministrstva za zunanje zadeve ZDA. Podjetništvo v novi resničnosti (Entrepreneurship in the New Reality) je prilagojen projekt z namenom širjenja znanja in izmenjave idej med podjetniki v času nove resničnosti. Stremi k promociji mednarodnega sodelovanja, ustvarjanju razvoja novih podjetij in razširjanju transatlantske perspektive.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial