PRVA DELAVNICA »ABC PODJETNIŠTVA« Z DOC.DR. MITJEM JERAJEM IN GOSTJO TANJO SKAZA

12. 10. 2018

Prva delavnica »ABC podjetništva« z doc.dr. Mitjem Jerajem in gostjo Tanjo Skaza

 

V četrtek, 11.10.2018, smo na GEA College pričeli s serijo petih kariernih delavnic, pod skupnim imenom »ABC Podjetništva«.

Skozi delavnice se bodo študentje naučili tistih osnovnih veščin, ki jih bodo kot bodoč podjetniki in podjetnice potrebovali: jasno vizijo in cilj, poznavanje samega sebe, pravilen osebni pristop in obnašanje ter začeli gradit svojo kariero skozi mreženje.

Na prvi delavnici z naslovom »Uvod v razumevanje koncepta podjetništva« je doc.dr. Mitja Jeraj študente popeljal skozi osnovne pojme podjetništva ter kdo in kaj je podjetnik ter jim orisal nekaj značilnosti podjetniške miselnosti. Predstavil je nekatere znane slovenske in mednarodne podjetnikov ter preko predstavitve študentom približal lastnosti, ki naj jih razvijajo sami pri sebi: drznost, inovativnost, drugačnost itn.

Tanja Skaza pa je na podlagi lastne karierne poti in osebne rasti študentom ne samo odgovorila na vprašanja, kako prevzeti podjetje in ga transformirati, pač pa tudi, kako se osebnostno naravnati, da bodo dosegli cilje. Poudarila je, da naj si svoje cilje jasno postavijo in zabeležijo ter naj bodo iskreni do samega sebe.

Verjamemo, da so študenti osvojili dobre temelje o tem, kaj pomeni biti podjetnik in kakšni podjetniki si želijo biti, tako, da bodo lahko na drugi delavnici z Barbaro Podlogar, pričeli z delom na sebi in na lastni znamki.

Druga delavnica (sreda, 17.10., ob 16. uri) se namreč ukvarja z osebnostjo in kako lahko spoznamo same sebe.

 

Galerija:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial