Športna akademija za starše

PREDAVATELJI

 Brigita Langerholc

Brigita Langerholc Žager 

je bivša vrhunska športnica, olimpijka, Boudkova nagrajenka. Je univ. diplom.ekonomistka na University of Southern California, in zaključuje magisterij na FDV v Ljubljani. Trenutno trenira mladince v Atletskem klubu AK Radovljica in rekreativno skupino medicinskih sester, zdravnic iz Onkološkega inštituta v Ljubljani. Pred tem je nekaj časa delala na Olimpijskem komiteju Slovenije kot predsednica Komisije športnikov in koordinatorka Erasmus projekta Razvoj kadrov v športu, bila članica Marketinškega sveta pri OKS in Fundacije za šport. V zadnjem času se ukvarja predvsem z organizacijo poletnih taborov, trenerstvom, ter komplementarnem predajanju svojih dolgoletnih izkušenj in znanj s področja športa ter alternative mladim atletom ter rekreativnim posameznikom. Poleg športne kariere, v kateri je bila uspešna četrta na 800m na OI v Sydneyu, je uspela dokončati šolanje po metodi Zdenka Domančiča. Brigita je tudi učiteljica joge I. stopnje, certificiran in licenciran NLP Praktik, Licencirana trenerka atletike II.stopnje. Brigita Langerholc je mati trem malim deklicam.

 

Sergej Rozman 

je diplomant Fakultete za šport in bivši vrhunski športnik (atletika). Kot predavatelj kineziologije je več let sodeloval s Fitnes zvezo Slovenije na področju licenciranja strokovnih kadrov in pri študijskem programu Aplikativne kineziologije Univerze na Primorskem. Kot strokovnjak za fizično pripravo že 20 let sodeluje s športniki iz različnih športnih panog. Od leta 2001 je zaposlen v podjetju TMG-BMC, kjer skrbi za šolanje uporabnikov inovativne diagnostične metode, imenovane Tenziomiografija, na univerzah, bolnišnicah  in športnih klubih po vsem svetu.

 Matej Ipavec

 asist. Matej Ipavec 

dipl. fiziot., mag. kin., je zelo poznan fizioterapevt v vrhunskem športu, kjer deluje preteklih 10 let. Bil je udeleženec in večkratni vodja fizioterapevtske službe na Olimpijskih igrah (London 2012, Sochi 2014), Mediteranskih igrah (Mersin 2013), zimskem festivalu evropske mladine (ZOFEM 2015), prvih Evropskih igrah (BAKU 2015) ter na mnogih svetovnih in evropskih prvenstvih, kjer je pridobil številne mednarodne izkušnje in vpogled v strokovno delo na področju manualne terapije v tujini. Je strokovnjak na področju poškodb mehko tkivnega sistema in rehabilitacije. Trenutno poučuje na Zdravstveni Fakulteti, Univerze v Ljubljani.

 Aleš Vičič mag. Aleš Vičič, univ. dipl. psih.

se že več kot 15 let profesionalno ukvarja s psihološko pripravo športnikov. V tem času je sodeloval z več kot 300 športniki in trenerji iz različnih športov in vseh kakovostnih nivojev. Od nekdaj je njegov glavni cilj, da športniki psihološko napredujejo in s tem vrhunsko funkcionirajo na treningih in tekmah. Želi jim pomagati do optimuma psihološke pripravljenosti in s tem do vrhunskih rezultatov. Ves čas je deloval v vrhunskem športu, najprej od leta 1998 do 2006 pri Košarkarskem klubu Union Olimpija, od 2006 naprej pa svoja znanja širi na praktično vse športe v Sloveniji. Njegova znanja so dobili že olimpijci, športniki mednarodnega in državnega nivoja, v športnih oddelkih srednjih šol  pa svoje izkušnje deli tudi mladim športnikom.

 Helena Okorn Helena Okorn, mag. farm.

je strokovna svetovalka za zdravo prehranjevanje, hujšanje in dolgoletno ohranjanje dosežene telesne teže ter prehrano za športnike. Je magistra farmacije z dodatnim večletnim izobraževanjem in praktičnim izpopolnjevanjem na področju prehrane v Sloveniji in tujini. Ima diplomo iz športne prehrane, podeljeno s strani Mednarodnega olimpijskega komiteja (IOC Diploma in Sport Nutrition). Je članica slovenskega in evropskega združenja za klinično prehrano.

Mateja Janežič Mateja Janežič

ima dolgoletne izkušnje z delom v medijih. 15 let je delala kot športna novinarka na TV Slovenija, kjer je poročala z različnih športnih terenov doma in v tujini, vodila informativne oddaje, športne nedeljske oddaje, olimpijske oddaje, oddaje ob svetovnih in evropskih nogometnih, košarkarskih, hokejskih, …prvenstev. Zadnjih sedem let ustvarja revijo Goodlife, kjer kot urednica skrbi, da dobre zgodbe pridejo do ljudi in ob tem tudi kot novinarka soustvarja članke s poslovnega področja, s področja kulture, turizma, športa, kulinarike,…

 dr-andrej-pompe_2_FP_Podjetništvo Andrej Pompe

je strokovnjak za znamke in znamčenje, strateške tržne komunikacije in svetovanje v okviru BrandBusinessSchool. Skrbi za odličnost komunikacij domačih in svetovno znanih tržnih znamk. Na dosedanji profesionalni poti se je izkazal kot tržni raziskovalec, vodja sejemske dejavnosti, direktor projektov in marketinški direktor. Leta 1991 je soustanovil agencijo Formitas ter desetletje in pol kreativno direktoroval, sedaj pa deluje kot svetovalec. Je predavatelj, moderator, mentor, snovalec študijskih programov in avtor številnih strokovnih prispevkov v marketinški literaturi. Podpisal se je pod dve knjigi Vodnik po marketinški galaksiji ter Ustvarjalnost in inovativnost.

Aleš Ernst Aleš Ernst

Aleš Ernst je učitelj AEQ klinične somatike. S pomočjo klinične somatike je odpravil svoje težave z zdravjem zato širi to znanje dalje. Učil se je pri Marthi Peterson ter drugih strokovnjakih sorodnih področij ter skozi prakso klinično somatiko izboljšal prilagodil sodobnem časi in zahtevam modernega vrhunskega športa. Z znanjem in razumevanjem AEQ klinične somatike dobijo trenerji in športniki drug pogled na možne poti do vrhunskih rezultatov. Ti  omogočajo daljšo športno pot, uporabo občutka za doseganje usklajenosti in učinkovitosti gibanja in zmanjšanja poškodb. Sodeluje z vrhunskimi športniki na odpravi nepravilnih gibalnih vzorcev zaradi katerih pride do ponavljajočih poškodb in omejitev ter improvizacij. Omogoča povečanje urejenosti gibanja ter dela ki je najbolj pomemben dejavnik trajne rasti mladega športnika.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial