SLAVNOSTNA PODELITEV DIPLOM NA GEA College

16. 05. 2019

V sredo, 15.5.2019, je v Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu zavel podjetniški veter, ki je s seboj prinesel občutke ponosa, zadovoljstva in dobre volje! Potekala je namreč slavnostna podelitev diplom diplomantkam in diplomantom ter magistram in magistrom GEA College Centra višjih šol in  Fakultete za podjetništvo. Na grajskem dvorišču je netipično majsko vreme kazalo zobe, a dobrega razpoloženja znotraj zidov ni moglo pokvariti prav nič.

 

Da je beseda na odru tekla kot se spodobi, je poskrbela vedno odlična Jerneja Podbevšek Musič, zvočno razvajanje pa je pripadlo energični Nuši Derendi, ki je svečani dogodek tudi otvorila z evrovizijsko Energy. Diplomante in njihove družine je najprej nagovorila dekanja in direktorica Fakultete za podjetništvo mag. Katja Kraškovic, ki je v svojem govoru, v katerem je bilo veliko pozitivnega naboja, diplomante spomnila na izjemen pomen znanja, ki so ga pridobili do sedaj. Dotaknila se je tudi iskanja strasti v sebi, kar je, kot je dejala, pogoj za zadovoljstvo pri delu in posledično uspeh. Ni pa pozabila tudi poudariti, da lahko na svoji nadaljni poti vedno računajo na GEA College kot partnerja. Lepe misli, ki so jih, upamo, diplomanti dodobra vsrkali.

Nagovoril nas je tudi prvi od dveh slavnostnih gostov g. Miha Rakar, direktor BTC City in bivši diplomant GEA College. In kaj je lahko bolj navdihujočega za bodoče generacije kot to, da pred njimi stoji živ dokaz zgodbe o uspehu, ki za nameček prihaja iz istega gnezda.? G. Rakar je z občinstvom delil svoje začetke, ki segajo v družinsko podjetje, in kako težko se je sprva odcepil od ideje, da bo njegova kariera potekala prav v tem podjetju. Takrat je namreč dobil vabilo g. Mermala, predsednika uprave BTC-ja in zavrniti tako ponudbo ni mačji kašelj. Kot sam pravi, mu še danes ni žal, da jo je. Diplomante je na koncu pozval naj sledijo svojemu srcu, ker samo tako lahko najdejo pot, po kateri bodo z veseljem hodili.

Z diplomanti in ostalimi je svoj pogled na podjetništvo delil tudi g. Matej Čer, direktor podjetja Avantcar d.o.o. Po njegovo je podjetništvo eden ključnih udejstvovanj človeka, saj nas konstanten razvoj pelje po poti, ko »z manj naredimo več«. Lep primer za to je g. Čer podal s primerjavo med pisanjem sporočil pred 40-imi leti in danes. Včasih je bilo potrebno »posekati drevo, narediti list papirja, in ko je bil napisan, poslati na dolgo pot na drugo stran sveta«. Dolg in drag proces, ki pa je tudi obremenjeval okolje. Sedaj to sporočilo pošljemo v sekundi, ne da bi pri tem »poškodovali polovico Zemlje«. Podjetnik mora, tako g. Čer, biti koristen, koristen družbi in koristen okolju. »Skrbeti moramo, da bodo generacije za nami čimmanj obremenjevale okolje in bile sposobne ustvarjati več s čimmanj porabljene energije,« je dodal.

Med podeljevanjem diplomskih listin smo z veseljem opazovali široke nasmehe vseh navzočih. Za veliki finale so nas pričakale še nagrade Summa Cum Laude, ki so jih letos prejeli Nataša Metelko Cerar (Bančna zavarovalnica in bančna poslovalnica kot distribucijska pot zavarovalnih produktov; mentor mag. Dean Premik), Jure Natek (Metode za vrednotenje podjetja: primer podjetja Salus; mentorica mag. Nataša Pustotnik), Maja Blažeka (Način trženja izdelkov in storitev slovenskih modnih blogerk; mentorica dr. Tanja Rihtaršič) ter Jaka Kavčič (Strategija za implementacijo ukrepov v smeri promocije zdravja na delovnem mestu in večjega zadovoljstva zaposlenih; mentor doc.dr. Mitja Jeraj).

Odlično vzdušje je bilo čutiti tudi med pogostitvijo, kjer je odmevalo od trkov kozarcev penine. Veseli nas, da je svečanost bila zares svečana, in da so obrazi, ki so zapuščali grajske sobane, nosili nasmeh.

Iskrene čestitke vsem diplomantom! Naj bo vaša nadaljna pot polna zanimivih izzivov, premaganih preprek in zmagovalnih trenutkov!


 

Posebna zahvala partnerju:

Conditus

 

Poglejte si foto galerijo:

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial