SPREJMI IZZIV – IZKORISTI PRILOŽNOST!

24. 02. 2016

Študentski izziv – Plastika SkazaOPIS

GEA College in Plastika Skaza sta združila moči v zanimivem projektu »Študentski izziv Plastika Skaza« h kateremu sta k sodelovanju povabila vse študente GEA Collega. Študentje se bodo pomerili v iskanju in pripravi rešitev na realne izzive podjetja. S tem bodo pridobili prave praktične izkušnje ter uporabna znanja, za svoje delo pa bodo najboljši tudi bogato nagrajeni.

 

Povezovanje teorije s prakso je eden ključnih elementov študija podjetništva na GEA College – Fakulteti za podjetništvo. Poleg sodelovanja s podjetniki, ki jih kot gostujoče predavatelje vabimo v naše predavalnice, nam to uspeva tudi po zaslugi dobrega sodelovanja z našimi diplomanti, uspešnimi podjetniki in managerji, ki izzive vsakodnevno spreminjajo v priložnosti. Sodelovanje med izobraževalnimi ustanovami in gospodarstvom, zlasti družinskimi podjetji in podjetji iz segmenta manjših ter srednjih podjetij je izredno pomembno tako za pridobivanje uporabnih znanj študentov, kot za podjetja, ki na ta način lahko lažje ter hitreje pridobijo sveže, inovativne ideje, poslovne rešitve ter pogled »od zunaj« (ang. out of the box), ki je v procesih inoviranja izredno pomemben.

GEA College in podjetje Plastika Skaza, katerega direktorica Tanja Skaza je naša diplomantka sta skupaj zasnovala zanimiv projekt »Študentski izziv Plastika Skaza« in k sodelovanju povabila vse študente. Predstavitev in hkrati tudi začetek projekta smo 23.2.2016 obeležili z dogodkom na katerem smo podrobno predstavili zgodbo, pravila in razloge za sodelovanje na Študentskem izzivu. Ekipa GEA College ter predavatelji – mentorji in ekipa Plastike Skaza z direktorico Tanjo Skaza ter izvršno direktorico Lauro Rednak so odlično opravili svoje delo in polni dvorani radovednih študentov pobližje predstavili priložnost, ki jim je na voljo. Izjemno dobra udeležba je dokaz, da so študentje različnih letnikov v projektu prepoznali potencial ter hkrati potrditev, da si želijo neposrednega sodelovanja z uspešnimi podjetji.

Študentski izziv je sestavljen iz štirih konkretnih izzivov podjetja, ki pri prihodnosti blagovne znamke Skaza ničesar ne prepuščajo naključju. Skupaj s skupinami študentov, ki se bodo spopadli z izzivi bodo generirali ideje za nove produkte, pripravljali poslovne modele, opravljali tržno analizo in analizo vedenja potrošnikov ter tako prišli do uporabnih rešitev za katere upamo, da bodo pripomogle k nadaljevanju uspešne podjetniške zgodbe. Študenti se bodo lahko preizkusili v enem, dveh, treh ali kar vseh štirih izzivih:

Izziv 1: Generiranje idej za plastične produkte prihodnosti (mentor: doc. dr. Andrej Pompe)

Izziv 2: Priprava marketinške in tržne analize za nove produkte (mentor: Iztok Sila, MBA)

Izziv 3: Izdelava poslovnega modela in načrta za nove produkte (mentorja: mag. Marina Letonja in dr. Mitja Jeraj)

Izziv 4: Analiza vedenja potrošnikov in njihovega odnosa do plastike (mentor: mag. Vinko Zupančič)

Pomembno vlogo v celotnem procesu sodelovanja imajo mentorji – izkušeni predavatelji GEA College z bogatimi praktičnimi izkušnjami in znanji, ki bodo pomagali in usmerjali ekipe študentov, da bodo izzive čim lažje in predvsem dobro opravili. Bodoče tri mesece bodo tako nepogrešljivi zaveznik študentskih timov, njihov motivator in seveda učitelj.

Projekt Študentski izziv je tudi odlično informacijsko podprt in vsem sodelujočim skupinam študentom omogoča, da preko spletnega portala 24 ur dnevno dostopajo do vseh materialov, navodil, videov in pripomočkov, ki so v pomoč pri reševanju nalog. Spletne predavalnice omogočajo tudi dnevno komunikacijo med mentorji in študenti, ki si lahko preko spletnega foruma sporočajo koristne informacije. Da ne bo zmanjkalo motivacije, idej in fokusa pri delu, bo vsem ekipam na voljo tudi »GEA Hub« – prostor za fizično druženje, izmenjevanje idej in skupinsko delo v prostorih GEA Collega,   kjer bodo tedensko na voljo tudi mentorji ter drugi sodelujoči, ki bodo pomagali vsem, ki bodo potrebovali pomoč, usmeritev ali potrditev.

Seveda ne bo šlo brez temeljitega poznavanja podjetja. Vsem prijavljenim ekipam in GEA Collegeu bo podjetje Plastika Skaza odprlo svoja vrata podjetja 22.3.2016 in jih gostila v svojih prostorih v Velenju. Ekipe študentov bodo od blizu spoznale vse poslovne procese in začutile energijo podjetja, ki mu bodo pomagali na poti k novim, še bolj inovativnim produktom.

Ekipe bodo po trdem, a zabavnem trimesečnem delu svoje izdelane naloge in rešitve tudi predstavile komisiji, ki bo najprej izbrala finalne skupine, nato še zmagovalce posameznike. Te bodo deležni privlačnih nagrad med katerimi vsekakor izstopa  plačana praksa v podjetju Plastika Skaza in možnost uresničevanja lastnih zamisli. Vsekakor pa se bo, kot se za dober projekt spodobi, Študentski izziv končal z bučno zabavo polno presenečenj.

Kot pravi mentor doc. dr. Andrej Pompe, izzivi so znani, časa ni na pretek, zato »pljunimo v roke« in začnimo!

Sporočilo študentom je torej jasno: Upajte si stopiti na pot, na kateri boste spoznali svoje potenciale, prednosti in morda tudi omejitve, ki jih lahko presežete s sodelovanjem v timu. Upajte si biti tisto, kar ste! Ne zavrzite priložnosti, da boste morda prav vi eden izmed štirih srečnežev, ki se bo lahko pridružil ekipi podjetja, ki v 38 letih poslovanja ni izgubilo niti enega kupca, ki je iz garažnega podjetja zraslo v podjetje s poslovnimi prostori v izmeri 35.000 m2, izvozi 98% svoje proizvodnje in za leto 2016 načrtuje 44 mio evrov prihodkov. Upajte si deliti njihovo strast in zgrabite svojo poslovno prihodnost!

Boste tudi vi del tega Izziva?

 


Soorganizator:


Dogodek organiziran tudi s pomočjo projekta Nadgradnja dejavnosti Kariernega centra GEA College – FP, ki je sofinanciran in se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020:
 Gea college_fakulteta za podjetnistvo _Logotip_CMYK.eps
 MIZS_slo
CGP_kohezijska-politika_logotipi_posamezni
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial