St. Francis College v New Yorku študente GEA College pričakuje z odprtimi rokami

30. 06. 2022

16. junija 2022 sta direktorica in dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo mag. Katja Kraškovic in podpredsednica za akademske zadeve in dekanja Dr. Jennifer Lancaster na St. Francis College (SFC) podpisali Memorandum o soglasju (MoS) in s tem formalizirali sporazum o programu, po katerem lahko študenti GEA College pridobijo dvojno diplomo – evropsko in ameriško.

st francis college

Partnerstvo, ki se je razvijalo več kot dve leti, je premagalo vse ovire, povezane s pandemijo, kot so restrikcije pri potovanjih in študiju v tujini. To pomlad so deležniki izkoristili ugodno situacijo in odnose še utrdili. Po pogojih, ki jih narekuje MoS, bodo študenti GEA College – Fakultete za podjetništvo – redni študij, smer Podjetništvo, s triletnim študijem na GEA College in enoletnim na SFC lahko pridobili dvojno diplomo.

“Veseli nas, da je GEA College naš nov partner,” je dejal podpredsednik internacionalizacije in strateških pobud Reza Fakhari. “V duhu prijateljstva in vzajemnega dogovora se obe instituciji zavezujeta, da bosta promovirali akademsko sodelovanje. Tesno smo sodelovali, da smo lahko jasno določili program.”

Prvo skupino študentov z GEA College v univerzitetnem kampusu St. Francis College pričakujejo jeseni leta 2023. S tem se bodo pridružili približno 370 mednarodnim študentom iz več kot 70 držav.

O St. Francis College

Ustanovljen je bil leta 1859, nahaja pa se v Brooklyn Heights v New Yorku. Ponuja personalizirano izobraževanje in odlične alumni povezave v vrhunskih korporacijah. Gre za cenovno ugodno zasebno šolo, ki pa je še posebej ugodna le za študente GEA College. Tisti, ki bodo zagrabili to priložnost, bodo prišli v čudovite in popolnoma nove bivalne prostore v študentskem kampusu.

 

Še nekaj zanimivosti

▪️ V poročilu US News & World Report so fakulteto St. Francis opredelili kot Top Regional College in the North.

▪️ Forbes Magazine ga je uvrstil na seznam America’s Best Colleges.

▪️ Money Magazine pa ga je označil za Best Value for Your Money.

 

Tako GEA College kot St. Francis College se izjemno veselita tega sodelovanja. Verjamemo, da bo to partnerstvo prineslo celovito internacionalizacijo, več globalnih povezav, boljšo prepoznavnost Slovenije in odlične rezultate na obeh straneh.

 

Še več informacij o študiju, prijavi ter pogojih vam lahko poda vodja Mednarodne pisane in Kariernega centra Anamarija.Meglic@gea-college.si.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial