StartUp vikendi

Se je morda vaša šola prijavila, da boste izvajali vikend aktivnosti (dejavnost B) v sklopu JP Mladi 2021/2022?

 

Inkubator GEA College izvaja vikend aktivnosti (startup vikendi) za spodbujanje razvoja lastne ideje dijakov. 

Trajanje aktivnosti startup vikenda zajema 3 dneve (20 polnih 60 minutnih ur) dela z dijaki po metodologiji Lean startup:

  • prvi dan je spoznavno-motivacijski, dijaki se formirajo v ekipe (traja 3-4 polne ure – odvisno od števila dijakov),
  • drugi dan predstavitev Lean metode, prodaja in marketing ter delo na poslovnem modelu Canvas; delo v skupinah na izbranih idejah (mentoriranje po ekipah), preverjanje predpostavk na terenu,
  • tretji dan delo v skupinah na izbranih idejah (mentoriranje po ekipah), postavljanje predstavitve, prezentiranje idej pred komisijo.

 

Rezultat aktivnosti v okviru posamezne sodelujoče skupine je pripravljen poslovni model Canvas.

Na startup vikendu je z nami tudi naš zunanji mentor, ki izvede najmanj 12 ur mentoriranja. Naši mentorji izpolnjujejo Splošne pogoje za zunanjega mentorja, ki so navedeni v JP Mladi 2021/2022.

Po zaključku vikend aktivnosti dobite od nas kratko poročilo o izpeljani aktivnosti, tako za startup vikend, kot tudi od zunanjega mentorja.

Na vaši šoli ali šoli iz konzorcija. Dejavnost lahko izpeljemo tudi med tednom.

Za več informacij in rezervacijo pišite na: alesa.mihelic@gea-college.si

 

Zakaj izbrati nas?

Naše poslanstvo je podjetnike spodbujati k pridobivanju novih podjetniških znanj in veščin, da bodo boljši od tekmecev in s tem uspešni v sodobnem tržnem gospodarstvu. Prizadevamo si za raziskovanje in razvijanje novih znanj, prenos obstoječih znanj ter izobraževanje in usposabljanje podjetnih ljudi.

GEA College deluje na trgu že več kot 30 let. Z izredno predanostjo in podporo pri razvoju podjetništva v Sloveniji, v svoje aktivnosti vključujemo zgolj najboljše mentorje in predavatelje.

 

Reference:

  • 3500 izvedenih ur mentoriranj različnih startupov.
  • Izziv Mladi podjetnik bo letošnje šolsko leto potekal že 26. leto.
  • 37 inkubiranih startupov (med drugim tudi Nelipot, PerfectMeals, Juliet Rose)
  • Izvedeni 4 online podjetniški programi (format startup vikenda) po metodologiji Lean startup.

 

Naši mentorji:

Rok Colarič, magister poslovnih ved, ima 15 let izkušenj iz podjetništva, ki jih z veseljem deli s start–up okoljem. Njegove ekspertize je mogoče najti v razvoju fizičnih produktov, saj poleg razvoja in tehnologij, razume tudi poslovni vidik podjetništva. Je ustanovitelj podjetja, ki je na globalni trg lansiral Sleepy Bottle, napravo za hitro pripravo svežega adaptiranega mleka. Uspel je se je obdati z izjemno mednarodno ekipo, v kateri je med drugimi tudi bivši manager podjetij Apple, Google in Nest ter ključne inženirje podjetij Kimberly Clark, Apple.  Za izdelek Sleepy Bottle je v zadnjih treh letih prejel 8 mednarodnih nagrad in tudi laskavi naziv “Startup leta 2018”, ki mu ga je podelila organizacija Central European Startup Award.

 

David Arnež, mag. posl. ved je mlad podjetnik, magistiral na Ekonomski fakulteti s področja Internacionalizacije IT podjetij. Je ustanovitelj in solastnik IT podjetja Fooraj d.o.o., trenutno zaposlen v Inkubatorju GEA College. Tekom karierne poti je sodeloval z Ekonomsko Fakulteto UL pri izvedbi predmeta Podjetništvo 1, Tehnološkimi parki (TPLJ, TPT), Inkubatorji, Skladi tveganega kapitala (ABC Accelerator), gospodarstvom (Ekipa2 d.o.o. – podružnica Outfit7 ltd., NLB, Generali, Kibuba, AMZS…) in državnimi inštitucijami (Ministrstvo za infrastrukturo, Agencijo za varnost prometa RS).

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial