Stories by Lea

06. 05. 2022

Naj dvigne roko tisti, ki ne mara sladkarij. Že od malih nog nam vonj po različnih sladicah – piškotih, palačinkah, torti … pričara topel občutek in domačnost. Torte in sladice ustvarjajo navdušenje in poskrbijo, da je vsak dogodek nepozaben.

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja Lea Grom, ki pripoveduje vaše zgodbe skozi svoje sladice, verjetno ravno zato poimenovanje Stories by Lea.

 

Lea, lahko na kratko predstaviš svojo idejo Stories by Lea?

Stories by Lea se ukvarja s sladkimi zgodbami, ki jih ustvarjamo prek naših modernih tort in sladic. Vsak izdelek je personaliziran, unikaten in neponovljiv, kar pomeni, da je torta za vsakega slavljenca posebna in drugačna. Trenutno nas je v timu 5 in izdelujemo sladice za različne priložnosti – poroke, rojstne dneve, prisotni smo na Odprti kuhni ter izvajamo tečaje peke tort na Dvoru Jezeršek. Že od nekdaj sem si želela tudi, da bi nekoč izdala svojo knjigo receptov, kar mi je v lanskem letu tudi uspelo. V svoji knjigi Moderne torte in sladice delim svoje recepte, nasvete za peko, tehnike za dekoracijo modernih tort ter sestavljanja večnadstropnih tort, saj je zanimanja po peki tovrstnih tort in sladic pri nas vedno več. Ker me je ustvarjanje knjige tako zelo prevzelo, pa letos jeseni sledi tudi nadaljevanje – druga knjiga z naslovom Moderne torte in sladice 2.

Foto: Ana KeteFoto: Ana Kete

 

Kje si dobila idejo za Stories by Lea?

Že od nekdaj sem izredno rada pekla za družino in prijatelje. Ob vseh priložnostih sem bila tista, ki je poskrbela za to, da smo na praznovanjih imeli dovolj sladic. Ko sem zaključila magistrski študij, pa sem se odločila, da bi želela peko spremeniti v svoj posel in dejansko imeti takšno službo, ki me izpolnjuje, v kateri sem lahko ustvarjalna in preko katere lahko kreiram sladke zgodbe za najrazličnejše ljudi. Tako sem se tudi odločila za takšno ime – Stories by Lea.

 

Kakšen je vaš poslovni model in nastop na trgu?

Izdelujem moderne torte in sladice po naročilu v Sloveniji. Pretežni del mojega posla predstavljajo poročne torte in prisotnost na Odprti kuhni. Ker imam rada izzive in uživam, kadar lahko počnem raznovrstne stvari, pa izvajam tudi tečaje peke in dekoracije tort, ustvarjam različne projekte (spletna akademija s tečaji, nova knjiga). Še en izjemno zanimiv projekt, ki sem se ga lotila lani, pa je bila tudi izdelava poročne torte na Islandiji.

 

Foto: Lea Grom

 

S kakšno konkurenco se srečujete?

Konkurenca je prisotna povsod, tudi v svetu modernih tort in sladic. Veliko nas je, ki radi pečemo in smo svoj hobi preusmerili v profesionalni posel, vsekakor pa je povpraševanja po naročilu tort za različne dogodke vedno več, zato je dela za vse dovolj. 🙂  Že na samem začetku sem se odločila, da bom drugačna od ostalih, da se bom potrudila, da razvijem svoj stil tort, da bom tako pritegnila svoje stranke in ustvarjala iz sebe, tako da se s konkurenco in njihovim delom ne obremenjujem preveč.

 

Kaj je vaš cilj za 2022?

Moj cilj za 2022 je bil ustanovitev spletne akademije z različnimi spletnimi tečaji za peko in dekoracijo tort. Projekt sem uspešno izpeljala v februarju in akademija lepo raste, saj smo ljudje vedno bolj naklonjeni spletnim vsebinam. Poleg akademije pa imam v letu 2022 cilj izdati še eno knjigo – Moderne torte in sladice 2.

 

Foto: Lea Grom

 

Kdo so vaši kupci in od kod?

Večinoma so moji kupci pari, ki načrtujejo poroke v Sloveniji. Prihajajo iz Slovenije, Anglije, Nizozemske, Amerike, …

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

GEA College mi je predstavil nekdanji sodelovec Miha Leskovar, saj sem iskala različne mentorje, ki bi mi pomagali pri širjenju podjetja in različnih marketinških prijemih. Zato sem se tudi obrnila na vas, ker verjamem in zaupam, da tovrstne strokovnjake poznate in z njimi že vrsto let uspešno sodelujete.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Predvsem mi je v interesu, da spoznam različna marketinška orodja, saj ne želim biti odvisna samo od socialnih omrežij. Da pa bo moj začetek bolj uspešen in bo peljal v pravo smer, sem si želela najti podporo na svoji poti, kjer mi bo lahko pomagal in me usmerjal nekdo, ki ima s tem več izkušenj kot jaz. 🙂

 

Lei in ekipi Stories by Lea želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vas pa vabimo, da razveselite nekoga s prav posebno torto narejeno prav zanj in se prepričate, da torte ne le lepo zgledajo, ampak so tudi vrhunskega okusa: https://www.storiesbylea.com/sl/.

 

Foto: Lea Grom

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial