Strateški svet 2022: Katera so znanja in kompetence, ki naj jih vključuje nov sodoben magistrski program?

15. 06. 2022

V torek, 7. 6. 2022, se je odvijalo že četrto srečanje podjetnikov, managerjev in strokovnjakov iz gospodarstva v organizaciji GEA College. Tema pogovora je izhajala predvsem iz naših ugotovitev preteklih srečanj med in po epidemiji, kjer smo govorili, kako izobraževati oz. učiti kompetence, ki smo jih prepoznali za ključne na našem prvem srečanju. Na drugem in tretjem smo iskali odgovore na vprašanje, kakšen naj bo sodoben študijski model prilagojen na izzive posledic globalne pandemije.

Pandemija je delno za nami oziroma smo se navadili živeti z njo in se na nek način prilagodili. Nova realnost je že in še bo trajno spremenila izobraževalne modele, ki jih delamo za njih– trg dela, ki trenutno doživlja pretrese. Strateški svet je zato namenjen pridobitvi mnenja o tem, katera znanja in kompetence naj vključuje nov sodoben magistrski program.

Tokratnega srečanja so se udeležili ga. Petra Juvančič (Združenje Manager), ga. Sabina Sobočan (Varis Lendava), g. Leon Korošec (Elan), g. Aleksander Bastl (BASS d.o.o.), ga. Simona Rupar (Krka), ga. Edita Krajnovič (Mediade), ga. Marjana Majerič (GZS), ga. Sonja Šmuc (SBC), ga. Jana Benčina Henigman (N Banka).

Po izhodiščnemu vprašanju digitalizacije smo nadaljevali z osrednjo temo srečanja, torej iskanju odgovorov na vprašanje, katera znanja in kompetence naj vključuje nov sodoben digitalni magistrski program, da bo ta odgovarjal na pričakovanja in potrebe študentov ter hkrati ponujal praktična znanja, ki jih pričakujete delodajalci.

Slišali smo veliko konkretnih predlogov in pogledov na trenutno stanje in izkušnje podjetij, ki zaposlujejo bodoče vodstvene kadre. Strinjali smo se o postavitvi strukture specifičnih znanj, ki bodo študentom podali razumevanje, kaj je digitalizacija kot celota in kaj vse to zajema.

Vedno znova tudi ugotavljamo, da je potreba po še več praktičnega znanja, torej še več sodelovanja in povezovanja študentov s podjetji ter reševanja realnih poslovnih izzivov. Tu dodajamo še razumevanje digitalizacije kot celoto.

Verjamemo, da smo strnili vse pomembne točke srečanja in da nam bodo služile kot kakovosten kažipot za naprej. Zahvaljujemo se vsem udeležencem za čas in trud ter se že veselimo naslednjega srečanja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial