Strateški svet: Kakšen bo sodoben in praktičen študijski model?

05. 07. 2021

Pretekli mesec se je odvilo že tretje srečanje podjetnikov, managerjev in strokovnjakov iz gospodarstva v organizaciji GEA College z intenco ugotoviti, na kakšen način naj poslovne šole učijo in izobražujejo bodoče kadre s hibridnim načinom študija, s poudarkom na pridobivanju praktičnega znanja, vključevanju podjetij in z ustrezno dodano vrednostjo za le-te. Strateški svet je s srečanji pričel (prvo se je odvilo septembra 2019) z namenom izboljšati izobraževalni proces, in zato ker razumemo, da poslovne šole nismo oziroma ne smemo biti ločene od gospodarstva ter nismo same sebi namen.

 

Strateški svet: Prepričani smo, da moramo skupaj ustvarjati in izobraževati.

 

Tokratnega srečanja so se udeležili (po abecednem vrstnem redu): ga. Barbara Bregar Mrzlikar (CEED Slovenija), ga. Mojca Brus (Hidria d.o.o.), ga. Majda Fartek (GS1 Slovenija), g. Tomaž Gorjup (Moje delo), ga. Sonja Klopčič (voditeljstvo), ga. Simona Kogovšek (Mikrocop d.o.o.), ga. Zdenka Konda (GS1 Slovenija), g. Miha Lavtar (Optiweb), ga. Jelica Lazarevič Lajovic (Iskratel d.o.o.), ga. Marjana Majerič (GZS), ga. Alenka Mozetič Zavrl (Don Don), g. Goran Novkovič (SBC Klub), ga. Mateja Panjan (Danfoss Trata d.o.o.), g. Marko Perme (Agilcon d.o.o.), g. Miran Pikovnik (Unija d.o.o.), g. Jernej Pintar (Tehnološki park Ljubljana), ga. Živa Praprotnik (PRVA OSEBNA ZAVAROVALNICA, d.d.), g. Miha Rakar (BTC), ga. Tanja Skaza (Plastika Skaza d.o.o.), ga. Marta Svoljšak Jerman (Petrol d.d.).

 

Slišali smo veliko konkretnih predlogov in pogledov na trenutno stanje in izkušnje podjetij, ki zaposlujejo bodoče vodstvene kadre. Skupnega mnenja smo, da izobraževanje doživlja preobrazbo, pri čemer smo izpostavili sledeče smernice:

◾️ Študente je treba naučiti, da obstajajo različni načini komunikacije in da je treba za vsako interakcijo izbrati pravo. V luči epidemije in izkušnje z e-študijem je bilo ugotovljeno, da hibridni sistem prinaša več možnosti za delo in sodelovanje na globalni ravni, kar bi poskrbelo za raznolikost izkušenj in lažjo aplikacijo usvojenega znanja.

◾️ Ugotovili smo, da je potreba po še več praktičnega znanja (50 % teorije, 50 % prakse), torej še več sodelovanja in povezovanja študentov s podjetji ter reševanja realnih poslovnih izzivov. Tu smo dodali še spoznavanje organizacijske kulture in mentorstvo v podjetjih. S tem bi dosegli večje spoštovanje vseh del, ker vsako delo šteje, in vsi se strinjamo, da je to treba razumeti.

◾️ Dodali smo še več znanja za konkretno operativno delo – kako voditi projekte in online sestanke, kako poskrbeti za dobre odnose med sodelavci in kako pomembna je samoorganiziranost.

◾️ Izpostavila se je tudi želja, da se študentom predstavijo tudi primeri diplomantov in njihove izkušnje z vstopanjem na trg dela, torej kako postopati v začetni fazi karierne poti.

 

Strateški svet je strnil vse pomembne točke srečanja, ki nam bodo služile kot kakovosten kažipot za naprej. Vloga sodelovanja je ključna in že se veselimo naslednjega srečanja.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial