Študenti GEA College – Centra višjih šol na terenskih vajah uživali v Termah Snovik

09. 06. 2022

V soboto, 4. 6. 2022, smo študentje s profesorico obiskali Terme Snovik. Ob prihodu nam je nekaj o začetkih povedal g. Ivan Hribar, potem pa nam je Katarina predstavila ponudbo, ogledali smo si apartma, se sprehodili po bosonogi poti, en del s čevlji, drugi del brez, na koncu pa smo imeli še meditacijo in odlično malico. Ekskurzijo smo zaključili s pogostitvijo z bučnim, drobnjakovim in ribjim namazom na domačem ajdovem kruhu ter z veganskimi kolački iz pirine moke in z medom.

terme snovik

Izvedeli smo, da so prve analize vode naredili že leta 1953, vendar pa je do prvega – pilotnega bazena, ki je bil postavljen kilometer višje – trajalo kar nekaj let. Prvi poskusni leseni bazen so postavili šele leta 1994. Na tistem mestu pa so čez 7 let postavili prvi pokrit termalni bazen. Voda ima 30 stopinj Celzija, kar pa se že smatra za termalno vodo. Kasneje so zgradili še zunanji bazen, zdaj pa imajo tudi restavracijo in apartmaje. Energijo dobivajo iz lastnih sončnih celic, za ogrevanje pa uporabljajo biomaso iz domačih gozdov.

terme snovik

Terme Snovik ponujajo vrsto wellness storitev in športnih aktivnosti za vse vrste popotnikov. Najbolj unikatna je zagotovo ponudba, ki izhaja iz filozofije Sebastiana Kneippa. Gre za program, ki temelji na 5 stebrih za zdravje telesa in duha – voda, gibanje, prehrana, zelišča in zdrav življenjski slog. Zdravljenje je tako bazirano na povsem naravnih metodah, ki so bile v preteklosti pozabljene. Mi smo preizkusili mlinčkanje in štorkljasto hojo v potoku, ki sta se v poletni vročini zelo prilegli.

terme snovik

Njihove druge zabavne aktivnosti vključujejo bosonogo hojo (3km dolgo pot, ki se jo prehodi z bosimi nogami, vključuje tudi postanke za malico in vodno terapijo), delavnice joge, meditacije in ostale tematske pešpoti.

terme snovik

 

Tekst: Rahela Muri

Foto: Tanja Bordon

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial