Študentski izziv z Varisom

04. 05. 2023

Ponosni smo, da se je uspešno zaključil še en Študentski izziv GEA College – Fakulteta za podjetništvo, ki so ga v šolskem letu 2022/2023 naši nadarjeni študentje opravljali v podjetju VARIS Lendava d.o.o.
Študentje so bili nagrajeni ne le z bogatimi izkušnjami, nasveti in vpogledom v prakso s prve roke, pač pa tudi s poslovnim kosilom z mag. Sabino Sobočan, direktorico podjetja Varis.

 

Praksa je zlata vredna

Pri samem študiju je teorija sicer seveda pomembna, toda poleg guljenja šolskih klopi in učenja snovi ima velik doprinos k znanju tudi praksa.

Da bi študentom GEA College-a omogočili čim več praktičnih izkušenj, že leta organiziramo Študentski izziv GEA College – Fakulteta za podjetništvo, ki je letos potekal med 1.10. 2022 in 28.02. 2023 v sodelovanju s podjetjem VARIS Lendava d.o.o.

 

Podjetje Varis se je za sodelovanje po besedah mag. Sobočan odločilo, ker »smo z GEA Collegem že v preteklosti sodelovali (v mentorskem programu) in sem bila kot mentorica zelo zadovoljna. Ravno zaradi tega smo se odločili, da bomo sodelovali pri študentskem izzivu, ker mladi dejansko razmišljajo mimo vseh okvirjev in nimajo mej, ravno to pa je tisto, kar nas je pritegnilo, da bodo vaši študentje doprinesli še tisto piko na i, po čemer bo Varis še boljši od konkurence

 

 

Glavni cilji

Med glavne cilje sodelovanja študentov GEA College – Fakulteta za podjetništvo z različnimi podjetji sodi krepitev sodelovanja med izobraževalno ustanovo in podjetjem iz gospodarstva, kar študentom omogoči projektno delo na resničnem izzivu ter krepi njihove kompetence in omogoča uspešnejši vstop na trg dela.

Nad delom študentov sta budno bdela oba pedagoška mentorja, viš. pred. Iztok Sila, MBA in mag. Katja Trop, MBA.

Izziv prinaša številne koristi, kot razloži viš. pred. Iztok Sila, MBA: »Študentje dobijo predvsem možnost delovanja v realnem svetu, ukvarjajo se z realnim problemom in ukvarjajo se z ljudmi iz realnega podjetja. In tukaj morajo sestaviti teorijo in prakso, kar je glavna prednost tega projekta.«
Dodaja še, da so letos imeli študentje veliko srečo, ker so lahko sodelovali »z večkrat nagrajenim podjetjem in z direktorico, ki je bila tudi večkrat nagrajena

 

Študentje so se res izkazali

Za podjetje Varis Lendava d.o.o. so imeli študentje nalogo pripraviti predloge marketinške strategije in izdelave proračuna, in sicer za uvajanje trajnostnih gotovih kopalnic Varis med arhitekti za ciljno skupino starostnikov (v domovih za ostarele in v oskrbovanih stanovanjih). Nadarjeni bodoči poslovneži so raziskali posredno in neposredno konkurenco podjetja Varis Lendava d.o.o., na koncu pa tudi res sestavili kakovostne predloge tržnega komuniciranja in izdelali proračune za njihovo izvedbo.

Kako pa na izziv gledajo študentje? Amaris Djordjević, študentka programa Podjetništvo, pravi, da je šlo za pravi izziv, iz katerega so se vsi učili, kar se ji zdi izjemno pozitivna izkušnja, dodaja pa še: »Fakulteta in ta izziv ti nudita, da tudi če nekega področja ne poznaš, se znajdeš, ga poskusiš bolje spoznati, predlagaš arhitektom, direktorjem, komurkoli … dejansko neke rešitve. Torej ti to da to prakso, ki je praktično nikjer drugje ne dobiš.«

 

Poslovno kosilo v družbi mag. Sabine Sobočan

Niso pa bili nagrajeni le z bogatimi praktičnimi izkušnjami, temveč so se študentje udeležili tudi poslovnega kosila v družbi direktorice podjetja VARIS Lendava d.o.o., mag. Sabine Sobočan.

Poslovno kosilo po vzoru prednosti modula GEA Top Talents bodočim podjetnikom omogoča priložnosti networkinga na področju gospodarstva, pomaga jim razvijati mehke veščine ustreznega obnašanja na tovrstnih dogodkih, hkrati pa ponuja tudi teren, na katerem se lahko porodijo nove ideje in nova poslovna sodelovanja.
Ne dvomimo, da jih čaka svetla prihodnost!

 

 

 

LogoSocSkladEU

Projekt je sofinancirala Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial