SVEČANA PODELITEV DIPLOM GEA COLLEGE 2023

05. 06. 2023

31. maj 2023 je bil dan ponosa, veselja in radosti za diplomantke in diplomante GEA College – Fakultete za podjetništvo in Centra višjih šol, pa tudi za njihove bližnje, njihove mentorje in profesorje ter celoten kolektiv GEA College.
Na ta dan so namreč v čarobnem vzdušju Ljubljanskega gradu v rokah ponosno držali simbol svojega trdega dela, vztrajnosti in predanosti – svoje diplome in magistrske naloge.

 

Ko se je nad grajsko dvorišče spuščal majski večer, je zavelo po svečanem. Ponosni koraki, večerne toalete, trkanje s kozarci in široki nasmehi so dajali slutiti, da gre za izjemen večer.
Ko so se v stanovski dvorani Ljubljanskega gradu zbrali diplomantke in diplomanti sijočih oči ter se v pričakovanju zazrli na oder, je nanj stopil prekaljeni voditeljski maček Mario Galunič, ki je v značilni uglajeni maniri povezoval večer. Za glasbeno spremljavo in dobesedno za energijo je s svojo ‘Energy’ ter ostalimi skladbami poskrbela ena in edina Nuša Derenda.

 

Diplomantke in diplomante je v ganljivem govoru najprej pozdravila dekanja GEA College – Fakultete za podjetništvo, mag. Katja Kraškovic, ki je vsem iz srca čestitala: »Med študijem na GEA College ste bili kos vsem izzivom, vpijali ste znanje in razširjali obzorja. Pluli ste skozi praktične primere, se izogibali čerem padca motivacije in varno pripluli do zaključka. Zato danes naš aplavz ni namenjen le vašemu akademskemu dosežku, pač pa vaši vztrajnosti, nenehni radovednosti in brezmejni kreativnosti, ki vas ločuje od drugih
Diplomantom je položila na srce, da resnični pečat pustijo v življenjih, ki se jih dotaknejo ter jih opozorila, naj jim morebitne prepreke na poti ne vzamejo poguma, saj so priložnost za rast. Zahvalila se je tudi njihovim podpornikom in kolektivu GEA College ter izrazila hvaležnost, da je bil lahko GEA College del njihove zgodbe o uspehu. »Naša vez kljub vašemu uspešnemu diplomiranju ostaja doživljenjska in tu smo, da vas podpiramo. Postali ste del izjemne mreže diplomantov – izkoristite jo in bodite tudi sami navdih prihajajočim generacijam

 

Ravnateljica GEA College – Centra višjih šol, mag. Nataša Makovec, pa je diplome opisala kot simbol – simbol rasti in transformacije; simbol posvečenosti; simbol vseh naučenih veščin; stkanih poznanstev in prijateljstev ter simbol vztrajnosti. Na vratih novih začetkov je diplomantkam in diplomantom zaželela: »Zaupajte v svoje sanje in jih živite. Sanjajte pogumno in sanje spreminjajte v resničnost. Moč, da spreminjate svet, je v vaših rokah!«

 

Podelitev listin so spremljali široki nasmehi diplomantk in diplomantov ter ponosni izrazi na obrazih družin, sem in tja se je utrnila celo kakšna solza ponosa. Ko so bile izročene vse listine in se je vsak od udeležencev podpisal v knjigo diplomantov, je sledil še veliki finale s podelitvijo Summa Cum Laude nagrad za izstopajoče diplomsko delo.
Lavreati leta 2023 so bili:

Ana Ožbolt (GEA College – Fakulteta za podjetništvo, visokošolski strokovni program 1. stopnje – Podjetništvo) z diplomskim delom “POSLOVNO POROČILO PODJETJA S TRAJNOSTNEGA VIDIKA: ANALIZA IN PRIMERJAVA LETNIH POROČIL VELIKIH SLOVENSKIH PODJETIJ” pod mentorstvom mag. Nataše Pustotnik;

Matevž Habjan (GEA College – Fakulteta za podjetništvo, podiplomski magistrski študijski program 2. stopnje – Podjetniški management) z diplomskim delom “POMEN DIGITALIZACIJE ZA PODEŽELJE: PRIMER PAMETNE VASI” pod mentorstvom izr. prof. dr. Mitje Jeraja ter

Gerlinda Gerth Kolšek (Center višjih šol GEA College, študijska smer Snovanje vizualnih komunikacij in trženja) z diplomskim delom “OBLIKOVANJE PREDLOGA ZA POSODOBITEV LOGOTIPA IN CGP NA REALNEM PRIMERU” pod mentorstvom Matjaža Tomažiča.

 

Ob koncu prireditve se je Nuša Derenda poklonila tako uspehu diplomantk in diplomantov kot pokojni Tini Turner s pesmijo ‘Simply the best‘ ter na noge dvignila celo dvorano. Slavnostno vzdušje se je nato preselilo na pogostitev po uradni slovesnosti, ki so jo pripravili pri Gostinstvo in catering Koren.
Ob estetsko dovršeni in skrbno izbrani pogostitvi so si diplomantke, diplomanti, njihovi predani mentorji in profesorji ter gostje in osebje @GEA College privezali dušo ter razvajali brbončice, se prijetno družili in pokramljali ter skupaj proslavili ta pomembni dosežek.

 

Večer je izzvenel v zaključnih besedah mag. Katje Kraškovic: »Per aspera ad astra. Naj vas pot vodi samo navzgor!«

 

Vsem diplomantom GEA College leta 2023 iskreno čestitamo ob tem življenjskem mejniku in jim želimo obilo uspeha ter smelih korakov na njihovi poslovni poti, ki se šele začenja!

 

Nekaj utrinkov:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial