Tema, ki je vedno aktualna: prenos lastništva družinskih podjetij

27. 05. 2022

Generacije se med seboj lahko močno razlikujejo in imajo drugačene ideje, interese, mišljenje in pogled na svet in posel, zato je prenos lastništva podjetja tako kompleksen, saj pogosto pride do trenj ali konfliktov. Ravno zaradi tega je ta tema za družinska podjetja vedno aktualna.

V sklopu Akademije za prenos (družinskega) podjetja Inkubatorja GEA College je na dogodku SBC Klubski četrtek predaval dr. Jaka Vadnjal, izkušeni strokovnjak in odličen poznavalec družinskega podjetništva. Govoril je ravno o tem, kako je konflikt lahko tudi konstruktiven ter da je soočanje z neželenimi situacijam in kako se tega lotevamo ključno za pozitivno upravljanje sporov in nesporazumov. Kot najprimernejšo preventivo pred konflikti so udeleženci spoznali profesionalizacijo vodenja.

Izkušnje so potem še na okrogli mizi z nami delili člani SBC, in sicer Rok CajzekGIC Gradnje, Andrej KlančarKlančar žerjavi, Matija NovakRLS in Primož PlaninšekTotal.

 

Partner projekta je SBC – Klub slovenskih podjetnikov, delavnice pa so sofinancirane s strani SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Foto: SBC – Klub slovenskih podjetnikov

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial