TOPEL SPREJEM BRUCK IN BRUCEV GEA COLLEGE – CENTRA VIŠJIH ŠOL

16. 10. 2023

V soboto, 14. oktobra, je GEA College – Center višjih šol zopet na stežaj odprl svoja vrata in izrekel toplo dobrodošlico študentom, ki študirajo na daljavo na 6 različnih programih Centra višjih šol.
Študentje so dobili globlji vpogled v način študija na GEA College – Centru višjih šol, prisostvovali že prvemu motivacijskemu predavanju in se spoznali tudi med seboj.

 

Prijazna dobrodošlica in kompas e-študija

Da je GEA College – Center višjih šol resnično prostor, kjer se lahko počutijo dobrodošle, sprejete in varne, je bilo novopečenim študentom e-študija jasno že ob prvih besedah ravnateljice in direktorice Centra višjih šol, mag. Nataše Makovec, ki jih je toplo pozdravila z uvodnim nagovorom.
Nato so študentje spoznali delovanje Študentske pisarne oz. referata ter se pomočjo zaposlenih virtualno sprehodili skozi e-učilnice, celoten spletni sistem in aplikacije ter spoznali tudi knjižnico GEA College, delovanje Mednarodne pisarne, Kariernega centra, Inkubatorja itd.

 

Motivacijsko predavanje

Kot se za uvod v študijsko leto spodobi, je bruce in brucke GEA College – Centra višjih šol čakalo tudi že prvo predavanje. Meta Grošelj, predavateljica, coachinja in trenerka retorike ter avtorica knjige ‘Fokus’, je na predavanju pod lupo vzela ravno ‘fokus’ ter poudarila pomen pravilnega osredotočanja in razporejanja dela.
Študentom je med drugim predstavila eno od teorij nevroznanstvenikov, ki ponazarja, kako pomembni so odmori in celoten pristop do učenja. Znanstveniki so proučevali tri skupine glasbenikov, od katerih si vsi vadili 6 ur dnevno. 1. skupina je vadila v intervalih po 2 uri, čemur je sledil odmor; 2. skupina je vadila neprekinjeno 6 ur, in sicer dopoldne; 3. skupina pa enako, toda popoldne. In rezultati? 1. skupino naj bi sestavljali glasbeni virtuozi, drugo povprečno uspešni glasbeniki, tretjo pa glasbeni profesorji.
Grošljeva je poleg številnih uporabnih dejstev izrazila tudi svoje mnenje o večopravilnosti, in sicer na primeru kolesarjenja. Od točke A do točke B potrebujemo s kolesom pol ure; če pa vsaki dve minuti samo stopimo z nogo na tla, nam bo pot vzela 30% več energije kot bi sicer. Enako je tudi z večopravilnostjo, saj nam med študijem ali delom vsi moteči faktorji lahko zmanjšajo produktivnost za kar 30%! Informacija, ki si jo je vredno zapomniti.

 

Spletanje novih poznanstev

Po odmoru so se študentje razdelili po programih in po skupinah, kjer so se poglobili v urnik, se dodobra spoznali med sabo in izbrali predstavnike razredov.
Ker začetek novega leta prinaša veliko novih obrazov in novih imen, ima mag. Makovec kot odlična pedagoginja vedno na zalogi kak pedagoški trik ali igrico, s pomočjo katere si je imena lažje zapomniti. Najbrž ni treba 2x poudariti, da so še isti dan študentje odšli domov, vedoč imena vseh sošolcev, ki so jih spoznali.

 

Mag. Makovec je študentom in študentkam prvega letnika položila na srce, da čeprav ‘pot ni vedno ravna, niti prehodna’, se je zanjo vredno potruditi in jim skupaj s celotno ekipo zaželela uspešen študij na GEA College – Centru višjih šol.
Srečno na vaši poti!

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial