V evropskem letu mladih osvežen tudi portal mlad.si

28. 09. 2022

Urad Republike Slovenije za mladino je prenovil osrednji portal za mlade mlad.si. S prenovo želijo doseči še več mladih, jim s tem ponuditi možnosti, da so še bolje obveščeni in izrazijo svoj glas. Mladi bodo tako imeli priložnost ustvarjanja novih zgodb in vsebin za svoje sovrstnike ter bodo lahko sami soustvarjali ta portal.

“Pomen kakovostnih informacij, ki so zbrane na enem mestu, je v sodobnem svetu, ki je preplavljen s številnimi informacijami, izjemnega pomena. Zato je portal mlad.si dragocen, saj na enem mestu ponuja relevantne informacije za mlade, ki jih vabim, da postanejo redni uporabniki in soustvarjalci tega njim namenjenega portala,” je ob odprtju portala dejal minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Igor Papič .

Posodobljena je tudi rubrika Informiraj se, portalu se bo pridružilo šest mladih dopisnikov, novost pa so tudi podcasti. Prvič do sedaj ta platforma združuje tudi vse organizacije za mlade v Sloveniji. Zato bo nastopala kot križišče mladosti, ki povezuje, informira in zabava vse mlade ter tiste, ki delajo z njimi in jim je mar za njihovo prihodnost.

“Prenova portala mlad.si je eden izmed najpomembnejših projektov Urada za mladino v okviru evropskega leta mladih. Ob koncu del in odprtju za javnost čestitam vsem ustvarjalcem projekta, vse mlade in mladinske organizacije pa vabim, da se pridružijo kot uporabniki pa tudi kot sodelavci portala, ki ga ustvarjajo mladi za mlade. Prepričana sem, da bo pomagal zapolniti svet radovedne mladine in jim pokazal pot do koristnih informacij za njihovo življenje,” pa je po prenovi portala za javnost dejala vršilka dolžnosti direktorice Urada za mladino mag. Tina Kosi.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial