V teku že 2. generacija Mentorskega programa SBC in GEA College

17. 12. 2021

V sredo, 15. decembra 2021, smo v prijetni atmosferi novih prostorov SBC Slovenian Business Cluba izvedli uvodno srečanje 2. generacije Mentorskega programa Slovenian Business Club in GEA College, ki izbrane študente poveže z mentorji iz podjetništva z namenom izmenjave izkušenj in znanja s področja podjetništva, poslovanja ter osebnega in profesionalnega razvoja.

V študijskem letu 2020/21 je zaživel pilotski projekt, poimenovan Mentorski program SBC – Slovenian Business Club in GEA College, ki je namenjen povezavi naših študentov z uspešnimi in prepoznavnimi slovenskimi podjetniki, ki so člani SBC. Ker so bili rezultati mentorskih sodelovanj nadvse spodbudni, udeleženci pa hvaležni za to neprecenljivo mentorsko izkušnjo, smo zavezani k temu, da v prihodnosti to omogočimo še večjemu številu nadobudnim bodočim podjetnikom, ki so še na začetku svoje podjetniške poti.

Sodelovanje v mentorskem programu SBC daje priložnost interakcije z uspešnim podjetnikom in članom SBC ter s tem omogoča pridobivanje znanj, izkušenj in idej iz prakse na področju poslovanja in podjetništva. Skozi ta proces študent lažje ugotovi in razvije svojo karierno in podjetniško pot, vzpostavi in krepi socialno mrežo, spodbuja lastno radovednost in odkriva lastne talente ter prepozna in uresničuje osebne, profesionalne in poslovne potenciale.

V 2. generaciji Mentorskega programa SBC in GEA College, ki se bo odvijal v študijskem letu 2021/22, smo vzpostavili 5 perspektivnih mentorskih parov, pri čemer so si možnost sodelovanja z mentorji prislužili tisti študentje, ki so tudi udeleženci prilagojenega študijskega modula za nadarjene – GEA TOP Talents.

sbc in gea college

Tako smo povezali lastnika podjetja Intera d.o.o. Petra Ladiča in študentko Amaris Djordjevič, lastnico podjetja Varis Lendava d.o.o. Sabino Sobočan in študentko Majo Edelbaher Ebert, lastnika podjetja K8, Upravljalska družba d.o.o Sebastjana Česnika in študentko Katarino Palčič, lastnika podjetja Naturalica Foods d.o.o. Uroša Mlakarja in študentko Tjašo Žužek ter lastnika podjetja Extra Lux d.o.o. Gregorja Bogataja in študentko Nano Rapuc.

Uvodoma sta spodbudno mentorsko popotnico zaželeli dekanja GEA College, Fakultete za podjetništvo mag. Katja Kraškovic in mag. Sonja Šmuc, izvršna direktorica Slovenian Business Cluba. Program in potek sodelovanja v programu je predstavila vodja Kariernega centra in Mednarodne pisarne Anamarija Meglič.

Za prijeten sprejem v SBC Lounge se zahvaljujemo SBC – Klubu slovenskih podjetnikov in se veselimo izmenjave izkušenj in znanja uspešnih podjetnikov in naših študentov.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial