Ekonomist – računovodska smer

3 oblike izvedbe študija

Izredni študij

2-letni študijski programi

 

Program Ekonomist  računovodska smer

 

Želite razumeti, kako podjetja obvladujejo stroške in analizirajo bilance ter razumeti, kako načrtovati stabilno prihodnost podjetja? V sodobnem in vse vitkejšem podjetništvu je vloga računovodstva postala ključna.

 

S programom Ekonomist – računovodska smer boste pridobili znanje o poslovanju podjetij, ki vam bo omogočilo suvereno in samostojno upravljanje s podobnimi izzivi in smelo načrtovanje razvoja podjetja ter novih investicij.

 • Kako s pomočjo bilanc preverim potencialne poslovne partnerje?
 • Kako različni poslovni dogodki vplivajo na računovodske izkaze?
 • Kako bi v podjetju lahko znižali stroške?

Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja boste dobili tekom študija!


Oglejte si predstavitev programa Ekonomist – računovodska smer


ZAKAJ ŠTUDIRATI NA EKONOMIST – RAČUNOVODSKA SMER?

 • Ker boste pridobili temeljno znanje s področij managementa, informatike ter ekonomskega in finančnega poslovanja, ki je nepogrešljivo pri razumevanju in upravljanju poslovanja podjetja.
 • Ker boste pridobili specialistično znanje s področja računovodstva. Spoznali boste knjiženje enostavnejših in zahtevnejših poslovnih dogodkov ter izdelavo bilanc po računovodskih standardih, zakonodajo in predpise s področij davkov, javnih financ, financiranja proračunskih uporabnikov itd.
 • Ker je študij in obveznosti narejen po vaši meri. Prilagojen je obveznostim podjetnikov, zaposlenih in športnikov.
 • Ker vam bodo predavali strokovni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami iz podjetništva, računovodstva in ostalih področij ter vam zagotavljali praktično in uporabno znanje.

 

Program daje velik poudarek na praksi, saj vključuje preko 400 ur praktičnega usposabljanja na letnik. Učenje poteka na osnovi študij primerov iz resničnih podjetij, ki se soočajo z realnimi problemi v vsakdanjem poslovanju in izzivi prihodnosti ter jih rešujejo. Pri teh rešitvah boste sodelovali tudi vi! Prispevali boste ideje ter jih pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov razvijali skupaj s kolegi. Študija ne boste zapustili le z diplomo v žepu, temveč z izkušnjami, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z izzivi na vaši podjetniški poti.

PROGRAM JE ZA VAS, ČE:

 • želite pridobiti temeljno znanje s področij knjigovodenja, analize bilanc, davkov in upravljanja stroškov
 • potrebujete poglobljeno znanje o računovodskih standardih in pripravi finančnih izkazov
 • želite pridobiti uporabno znanje s področij ekonomije, financ, managementa in računovodstva, ter tako uspešno konkurirati na trgu dela.
 • se želite zaposliti kot računovodje v uveljavljenem mednarodnem ali slovenskem računovodskem servisu, kot vodje računovodstva v velikem ali srednje velikem podjetju, ali pa imajo vizijo ustanoviti svoj računovodski servis.
 • želite kot podjetniki nadgraditi svoje znanje na področju ekonomskega in finančnega poslovanja ter računovodstva

 Kontakt za že vpisane študente:

Christian Volčanšek
T.: 01 5881 300
M.: referat@gea-college.si


Osebni Kontakt:

Kontaktna oseba:
Emanuela Eduard Muhič

E-pošta:
emanuela.eduard-muhic@gea-college.si

Telefon: 01 5881 369

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial