Predstavitev programa

Program Gostinstvo in turizem

 

CILJ ŠTUDIJA:

Zagotoviti napredna znanja na področju gostinstva in turizma, ki sta perspektivni gospodarski panogi, in posameznika usposobiti za uspešno delo in razvijanje inovativnih idej na tovrstnih in sorodnih področjih.


INFORMATIVNI DNEVI

Individualni informativni dan (v živo ali preko spleta): Prijavite se TUKAJ

Info dan: Petek, 11.02.2022, ob 9. in 17. uri ter v Soboto, 12.02.2022, ob 9. uri.

 

Prijava na Info dan


ZNAČILNOSTI ŠTUDIJA

Vrsta programa: višješolski strokovni program

Trajanje študija: 2 leti ( 120 kreditnih točk)

Pridobljen naziv:  organizator/organizatorka poslovanja v gostinstvu in turizmu

Raven in stopnja izobrazbe:  6/1

Način študija: Izredni (klasični študij, e-študij in študij po meri)


PRIJAVNI ROKI

Prijava: Prijavo za vpis kandidat v 1. ali 2. prijavnem roku odda preko Višješolske prijavne službe.

  1. prijavni rok: od 15. februarja do 18. marca 2022
  2. prijavni rok: od 25. do 31. avgusta 2022

Izpolnjen prijavni obrazec natisnite s spletne strani in ga pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov: Višješolska prijavna služba, Šolski center Celje, Pot na Lavo 22, 3000 Celje.

Po 1. septembru 2022 lahko kandidati za vpis prijavo oddajo direktno na šoli.

Razpis: za ogled razpisa kliknite TUKAJ.

Rokovnik: Za ogled rokovnika kliknite TUKAJ.


INFORMATIVNA PRIJAVA

Rezervirajte si mesto in si zagotovite svetovanje pri prijavnih postopkih.

 

Informativna prijava


KOMPETENCE, KI JIH BOSTE S ŠTUDIJEM PRIDOBILI:

  • pridobitev generičnih in poklicno – specifičnih kompetenc s strokovnega področja gostinstva in turizma
  • poznavanje osnovnih ekonomskih zakonitosti in pravnih predpisov v gostinstvu in turizmu
  • pridobitev znanja tujih jezikov
  • sposobnost za oblikovanje turističnih proizvodov in organizacijo dogodkov
  • pridobitev znanj za samostojno vodenje potovanj, organizacijo prireditev in animacijo gostov
  • obvladovanje znanj za samostojno in uspešno vodenje delovnih procesov v hotelskem gospodinjstvu ali oddelku hotelskega gospodinjstva
  • razumevanje pomena dopolnilnih turističnih dejavnosti za oblikovanje in doseganje pestrejše ponudbe
  • pridobitev sposobnosti samostojnega odločanja in kritičnega razmišljanja
  • razumevanje in poznavanje razmer na trgu ter v gostinskih in turističnih podjetij in pridobitev znanja za prepoznavanje kakovostnih in obetavnih turističnih območij in prostorov

 

PO ŠTUDIJU:

Ob koncu študija boste imeli vsa potrebna znanja za uspešno vodenje in organizacijo gostinskega ali turističnega projekta, posla ali podjetja.

Osebni Kontakt:

Kontaktna oseba:
Andreja Lenčič

E-pošta:
referat@gea-college.si

Telefon: 01 5881 300

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial