Webinar s Perryem Timmsom: »Prihodnost dela bo usmerjena v človeka«

06. 04. 2018

Webinar s Perryem Timmsom: »Prihodnost dela bo usmerjena v človeka«

 

Perry Timms, priznani britanski strokovnjak na področju upravljanja človeških virov in prihodnosti dela ter gostujoči predavatelj na GEA College, je na spletnem seminarju (webinar) z naslovom »Agilni kadri«, orisal, kako na politiko zaposlovanja vplivajo družbene in tehnološke spremembe.

Timms je v svoji več kot 30 letni karieri prišel do spoznanja, da so zaposleni predvsem – ljudje. In da jih moramo kot take tudi obravnavati. Podjetjem, svetuje, da naj se začno premikati od strogih kadrovskih hiearhij, k samostojnim in povezanim oblikam organizacij dela; od finančne uspešnosti k transformativnem smislu podjetja; od procesne usmerjenosti k eksperimentom in kreativnosti ter od zakritega do transparentnega poslovanja.

Njegova filozofija »design thinking« – tako narekuje tri stopnje, po katerih lahko podjetje transformira svoj način zaposlovanja in posledično samo sebe: razumevanje, raziskovanje in udejstvovanje. »Razumeti moramo naše zaposlene in jih vplesti v proces soodločanja, z njimi raziskovati in razvijati novosti ter jih nato testirati in uresničevati. Zaposleni so ključni ambasadorji naše blagovne znamke (ang »brand ambasadors« ) in do njih se moramo tako tudi obnašati,« poudarja Timms, ki rad doda tudi, da je služba mrtva in naj živi delo (The job is dead, long live work).

Vas zanima, kaj je kadrovski futurolog Timms svetoval vodjem, ki želijo ustvariti agilno organizacijo? Pet namigov si lahko preberete tukaj.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial