Zakaj izbrati MBA študij?

28. 11. 2019

Zakaj izbrati MBA študij?

 

Za kratico MBA in mnenja, mite, neresnice in resnice pripete nanjo, smo vsi že enkrat slišali. Študij MBA, mednarodni podiplomski študij managementa, je preverjen izobraževalni format, katerega začetki segajo dobrih sto let v zgodovino. V podjetniškem svetu ima diploma MBA veliko težo, temu pritrjujejo tudi statistike. Ampak, ali sploh dovolj dobro poznamo možnosti, ki jih študij prinaša? Vemo, za koga je najprimernejši?

Naj z vami delimo nekaj zanimivih ugotovitev, morda vam odgovorimo še na kakšno dodatno vprašanje.

 

1. Dostop do široke poslovne mreže

Kot MBA študent imate na voljo izjemno priložnost za mreženje. Vezi, ki se spletejo tekom študija, velikokrat obrodijo sadove in se prelevijo v čudovite podjetniške zgodbe. Predavatelji, ki prihajajo iz sveta podjetništva ter kolegi s svojimi izkušnjami so neprekosljiv vir informacij in znanja.

2. MBA plače so med najvišjimi na trgu

Zavedamo se, da študij ni poceni in da marsikomu cena na začetku dvigne obrv. Toda statistika nas kaj kmalu pomiri, saj kaže, da zaradi višje plače povrneš investicijo v dveh do treh letih. Številke kažejo tudi, da je plača MBA diplomanta celo enkrat višja od plače ne-MBA diplomanta.

3. Razvoj naprednih kompetenc in veščin

Študentje MBA programov so po večini mladi ljudje, med 30 in 40 letom starosti, z nekaj leti delovnih izkušenj tudi že v managerskih vodah. A za preskok v karieri jim manjka izkušenj in znanja, ki pa jih pridobijo tekom študija. Svojemu naboru veščin boste tako dodali voditeljske kompetence, se naučili reševati krizne situacije, se naučili upravljati s financami, lažje prepoznavanje novih talentov na trgu ter se naučili razviti, oglaševati in prodati vaše izdelke oziroma storitve.

4. Zagon svojega podjetja

Ko zakorakamo na svojo podjetniško pot, ne vemo kam se obrniti, koga poklicati, kje začeti. MBA študij je predvsem zaradi svojih predavateljev, ki prinašajo izkušnje iz realnega sektorja, zakladnica odgovorov in nasvetov. Okolje, ki ga MBA ponuja, je idealno za sveže podjetniške ideje, saj boste obkroženi s podobno mislečimi in naravnanimi ljudmi.

5. Študij ob delu

MBA študij je prilagojen urnikom zaposlenih, tako da poteka med vikendi. Nekateri MBA programi so na voljo sicer tudi v online obliki, a mi smo zagovorniki »hands-on« študija. Različni programi imajo različno dolge semestre, a vsi imajo skupno točko v prilagajanju vašemu življenjskemu urniku.

 

»Mnogi ne vedo, da ima MBA program dolgo zgodovino. Vse se je začelo na Harvard Business School pred več kot 100 leti. Kar pomeni, da so ljudje že takrat, pa četudi je bil trg popolnoma drugačen, spoznali, da zgolj akademski programi ne bodo zadostovali za razvoj praktičnih veščin. Zato so vodilni možje s Harvarda razvili program Masters of Business Administration. In ravno  ta usmerjenost v praktičnost, v strateško razmišljanje, v analiziranje in soočanje z realnimi izzivi naredi MBA progam poseben.  usmerjenost v praktičnost, v strateško razmišljanje, v analiziranje in soočanje z realnimi izzivi naredi MBA progam poseben.«»Mnogi ne vedo, da ima MBA program dolgo zgodovino. Vse se je začelo na Harvard Business School pred več kot 100 leti. Kar pomeni, da so ljudje že takrat, pa četudi je bil trg popolnoma drugačen, spoznali, da zgolj akademski programi ne bodo zadostovali za razvoj praktičnih veščin. Zato so vodilni možje s Harvarda razvili program Masters of Business Administration. In ravno  ta usmerjenost v praktičnost, v strateško razmišljanje, v analiziranje in soočanje z realnimi izzivi naredi MBA progam poseben.  usmerjenost v praktičnost, v strateško razmišljanje, v analiziranje in soočanje z realnimi izzivi naredi MBA progam poseben.«

 

– Sotiris Karagiannis, predavatelj na MBA programu GEA College.

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial