Zgodbe iz Inkubatorja – PerfectMeals

15. 04. 2021

PerfectMeals

 

Se zavedaš, kako nezdravo hrano ješ? Imaš občutek, da malice v gostilnah niso niti blizu kvalitetnim obrokom, ki bi jih želel jesti? Si športnik, ki se po treningu soočiš s težavo priprave hrane? Odgovor na to je PerfectMeals. Predpripravljeni visokokvalitetni, nizkokalorični obroki, ki ugodijo še tako zahtevnim okusom in poleg vsejedcev zajema tudi vegetarijance, vegane ali pa celo dietnike.

V tokratnih zgodbah iz Inkubatorja se predstavlja Rok Erklavec, ustanovitelj startupa Perfect Meals.

 

Rok, lahko na kratko predstavite PerfectMeals?

PerfectMeals so predpripravljeni, zdravi, uravnoteženi obroki – poslani stranki s hitro pošto, po dostopnih cenah, okoli 7 EUR za obrok.

 

Kje ste dobili idejo za PerfectMeals?

Ideja je nastala iz problema, ki sem ga imel tudi sam. Ni bilo časa, niti volje za pripravo zdravih obrokov. Ko pa sem podobno stvar videl v ZDA, me je takoj navdušila.

 

Kakšne težave odpravlja vaša rešitev?

Največja prednost teh obrokov je, da jih imate vnaprej pripravljene, shranjene v hladilniku do 10 dni. Ni potrebno razmišljati o recepturah, pripravi ter pospravljanju in pomivanju umazane posode. Ko je čas za malico, kosilo ali večerjo, obrok enostavno vzamete iz hladilnika ter ga pogrejete v mikrovalovni pečici, klasični pečici ali na ponvi.

 

S kakšno konkurenco se srečujete?

Če lahko gledamo to kot na konkurenco, so naša konkurenca vsi ponudniki hrane, ki imajo v ponudbi tudi zdrave obroke. Največja razlika pa je ta, da imajo stranke naše obroke shranjene v hladilniku več dni in ne potrebujejo vsak dan znova naročati hrane.

 

Kaj je vaš cilj za 2021?

Cilj v letu 2021 je, da s PerfectMeals preizkusimo še na tujem trgu, v eni izmed sosednjih držav.

 

Kaj ljudje najraje naročajo v tek koronskih časih?

Dejansko so našemu podjetju »koronski časi« v prednost, kajti ravno v zadnjem času je dostava hrane močno poskočila. Moram pa povedati, glede na odziv naših strank, da si ljudje vse več in več želijo zdrave, uravnotežene hrane.

 

Je kakšna razlika, če naroča ženska ali moški?

Razlike pri ženskih in moških naročilih ni. Je pa veliko parov, ki si skupaj naroča tedenske zaloge obrokov. Povprečen nakup vsebuje 6 do 8 obrokov v enem paketu.

 

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Inkubator mi je priporočil prijatelj. Na začetku je vsaka pomoč dobrodošla. Tako sem takoj zgrabil priložnost, ki sem jo dobil v obliki mentorstva in različnih predavanj, ki jih Inkubator nudi.

 

Kako vidite vlogo inkubatorja pri razvoju vaše ideje?

Na začetku smo se z mentorjema Davidom in Rokom redno dobivali na sestankih in skupaj razvijali idejo o PerfectMeals. Dala sta mi veliko novih predlogov ter usmeritev glede samega poslovanja. Tako, da na Inkubator gledam kot na nekakšnega poslovnega partnerja.

 

 

Roku želimo izpolnitev podjetniških ciljev, vam pa dober tek, ki si ga lahko naročite prek www.perfectmeals.si.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial