Zgodbe iz Inkubatorja

11. 12. 2020

Scubaflex

V tokratno zgodbo iz Inkubatorja se bomo potopili. Metaforično seveda, čeprav bi se lahko tudi dobesedno. Scubaflex je namreč pripomoček za podvodni ribolov.

So izhajali iz lastnih izkušenj? Kakšen je trg podvodnega ribolova? Kako je Inkubator spremenil njihov tok? O vsem tem smo govorili z direktorjem podjetja, Timom Pircem.

Vabljeni k branju!

Lahko na kratko predstavite svojo idejo? Kakšne težave odpravlja vaša rešitev? S kakšno konkurenco se srečujete?

Podvodni ribolov je prijeten in sproščujoč šport, lahko pa tudi zelo nevaren. Vsak potapljač, mora biti med ribolovom privezan na signalno bojo, s katero obvešča druge udeležence morskega prometa na njihovo prisotnost. Problem, ki ga ima kar več kot 90% vseh potapljačev je vrv, s katero so privezani na signalno bojo. Vrv namreč ni dovolj fleksibilna in se zaradi tega potapljači v njo pogosto zapletejo, kar pa jih lahko življenjsko ogroža. Scubaflex jim omogoča fleksibilnost vrvi od 0-20m, ta mehanizem jim omogoča lažje in varnejše potapljanje, saj je vrv konstantno napeta in se potapljači zaradi tega vanjo ne zapletajo. Edina naša konkurenca je torej že obstoječ produkt na trgu elastična vrv. Elastična vrv odpravlja isti problem kot mi, le, da ga elastična vrv odpravi do nekje 50% medtem ko ga mi odpravimo do nekje 95%.

 

Kako kupci sprejemajo Scubaflex?

Letošnje poletje smo začeli prodajati naš produkt Scubaflex. Res je, da so potapljači še malce zmedeni, saj produkta podobnega Scubaflex-u še niso videli na trgu. Zato smo naš produkt poslali nekaj znanim potapljačem, ki jih ostali dobro poznajo in jim zaupajo. Tako smo se prebili na trg. Zelo smo zadovoljni z letošnjo prodajo in s “feedback-i” naših strank. Scubaflex jim namreč zagotavlja lažji ter varnejši podvodni ribolov, kateri je za naše stranke zelo pomemben šport in preživljanje njihovega prostega časa na morju.

Kaj je vaš cilj za 2021? Kje bo Scubaflex čez 3 leta?

Naš cilj za leto 2021 je širjenje prepoznavnosti Scubaflex-a. Prepričani smo namreč, da kvaliteta in uporabnost izdelka nista vprašljivi, zato moramo večji fokus posvetiti marketingu. S samim izdelkom in njegovim testiranjem smo se ukvarjali že od samega začetka, torej nekje 2 leti.

Naša vizija je, da bo Scubaflex čez 3 leta uporabljalo že 50% vseh potapljačev na v Sloveniji, Hrvaški ter Italiji. Poleg tega pa bo prepoznaven tudi že v vseh obmorskih državah Evrope, kjer ga bo do takrat uporabljalo približno 10% potapljačev.

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Že od samega začetka nam je znano, da so inkubatorji organizacije, ki pomagajo takim kot smo mi, mladim in ambicioznim. Mentorji so na področju podjetništva bolj izobraženi kot mi, predvsem pa imajo za sabo številne izkušnje. Zato smo za vključitev v inkubator razmišljali že prej. Inkubator GEA College pa smo izbrali, ker sem študent podjetniške smeri GEA College, kjer sem dobil zaupanje v predavatelje in posledično v vaš Inkubator.

Kako vidite vlogo inkubatorjev v svetu podjetništva?

Inkubatorji so organizacije, v katere bi se moral po mojem mnenju včlaniti čisto vsak podjetnik začetnik. Mentorji in svetovalci imajo namreč različna znanja in izkušnje katere delijo z nami, da ne naredimo istih napak, kot so jih oni. Opozarjajo nas pred nevarnosti na trgu in nam pomagajo pri izbiranju pravih smeri.

Kje ste bili pred vključitvijo v Inkubator in kje ste sedaj?

Pred vključitvijo v Inkubator našega izdelka še nismo prodajali, nismo imeli niti spletne trgovine, na celotno situacijo nismo gledali dovolj realistično. Danes je naš produkt na voljo že v številnih trgovinah z ribolovsko opremo v Sloveniji, Scubaflex pa je na voljo tudi v naši spletni trgovini, kjer imamo kupce iz Slovenije, Hrvaške, Italije in Španije.

Če vam damo na voljo minuto časa s čarobno vilo, kaj bi želeli od nje da vam izpolni pri Scubaflexu?

Želja, za katero bi prosili dobro vilo je, da bi potapljači po vsej Evropi vedeli, kaj je Scubaflex in kaj je njegov namen.

To vam želimo tudi v Inkubatorju GEA College!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial