Zgodbe iz Inkubatorja

24. 09. 2020

Zgodbe iz Inkubatorja – OptiSpace

 

Spletna platforma Opti.Space z rezervacijo omogoča souporabo idealnega terapevtskega prostora na optimalni lokaciji v izbranem času. Pred epidemijo Covid-19 je večina svetovalcev, terapevtov, izvajalcev alternativne medicine itd. imela lasten terapevtski prostor. Sedaj se je 50-60% srečanj preselilo na splet.

O podjetju ter izkušnjah v Inkubatorju GEA College smo govorili z ustanoviteljico Veroniko Sabino Golob.

Vabljeni k branju!

Veronika, lahko na kratko predstavite svoje podjetje? Kakšne težave odpravlja vaša rešitev?

Ljudje se zaradi nove epidemije bojijo srečati v živo, marsikdo se je odvadil potovanj in se raje sreča na spletu. Srečanja v živo so se skrčila na najbolj nujna, vendar še vedno ostajajo tista pomembna, in ko se zgodijo, jih je potrebno kar se da dobro izkoristiti. Najem celotnega prostora je kar naenkrat postal nesmotrn. Edini način, kako osmisliti najem prostorov za celoten čas, je souporaba. To omogoča Opti.Space, ki popolnoma avtomatizira souporabo terapevtskih prostorov in omogoča terapevtom, svetovalcem, … da opravljajo svoje delo nemoteno, ob tem pa zaslužijo s souporabo njihovega prostora. Poleg tega bo sistem omogočal s pomočjo Google live traffic-a in Google Reviews izbiro optimalnega prostora v izbranem času glede na lokacijo in tip prevoza ter iskano dodatno ponudbo (gostinska…). Rešujemo pa sicer slabo izkoriščenost terapevtskih prostorov, vprašanje, kako poiskati zaupanja vredne stranke za (so)uporabo ter kako upravljati (so)uporabo prostorov.

 

 

Kaj je vaš cilj za 2020 in kako daleč ste od zastavljenega?

Naš cilj za 2020 je vstop na nemški trg, natančneje v Frankfurt am Main, pridobiti prve ponudnike, lansirati stran in ustvariti prve rezervacije. Zaenkrat smo pridobili nekaj ponudnikov, intenzivno delamo na pridobivanju dodatnih, ki jih potrebujemo za lansiranje strani in pa seveda pridobiti prve stranke, ki bodo naredile rezervacije.

Kaj vas je pripeljalo do ideje za vključitev v Inkubator GEA College?

Že prej smo sodelovali s Tehnološkim parkom, ki nam je priporočal Inkubator GEA College. Po sestanku smo ugotovili, da nam bo pomoč, mentorstvo in strokovno znanje res zelo pomagalo pri našem razvoju in doseganju cilja.

Kako vidite vlogo inkubatorjev v svetu podjetništva?

Menimo, da zelo dobro pomagajo podjetjem v začetni fazi, da lažje izpeljejo svoje načrte in postanejo uspešen start-up.

OptiSpace

Vam je trenutna situacija v svetu kakorkoli spremenila dinamiko? Kako se lotevate tega izziva?

Zelo. Zaradi razmer smo dodatno pivotirali našo rešitev in se trenutno ne ukvarjamo s souporabo sejnih sob. Potreba po rešitvi za souporabo terapevtskih prostorov je še večja, ker se je ogromno komunikacije preselilo na splet. Problem, kako optimalno izkoristiti prostor, je postal še večji – to pa zelo lepo rešuje souporaba. Pospešila je naše načrte in še hitreje delamo na tem, da vstopimo na tuje trge in dobimo investitorja.

Kako bi bil videti vaš idealen poslovni dan?

V pisarni gledam morje in dobivam množična obvestila o novih uporabnikih, ponudnikih, rezervacijah. Z ekipo se slišimo, delamo plane kaj dalje, smo veseli trenutnih dosežkov.

Bi z Opti.Space prehodili še enkrat isto pot ali bi kaj spremenili?

Seveda. Vsak korak nas je pripeljal do tega, kjer smo danes in menim, da je bil potreben, da smo se določenih zadev naučili.

Hvala za pogovor in srečno vam in ekipi!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial