Zgodbe iz Inkubatorja

30. 07. 2020

Zgodbe iz Inkubatorja – Perfume Tech

 

Inkubator GEA College je podporno okolje, ki pomaga posameznikom, »mladim« podjetjem ali startupom zagnati podjetje in/ali pospešiti njihovo rast. Kot že samo ime pove, je ustanovljen z namenom negovanja novih ali mladih podjetij v začetni fazi ter podpore že obstoječim podjetjem.

Morda je nastopil čas, da tudi z vami delimo delčke zgodb, ki jih ustvarjamo v Inkubatorju. Prva taka zgodba je Perfume Tech, pametna parfumska steklenička, ki nam jo predstavi idejni vodja in direktor podjetja Simon Mohorovič.

Simon, lahko na kratko predstavite svojo idejo/podjetje? Kakšne težave odpravlja vaša rešitev?

Naša ideja je pametna parfumska steklenička, ki omogoča personalizacijo parfumov glede na okolje, priložnost in preference uporabnika. Rezultat je parfum, ki nudi mešanico različnih parfumov znotraj ene stekleničke. Če želi uporabnik bolj intenzivno različico parfuma, jo lahko intenzivira, če uporabnik želi bolj diskretno opcijo, je ta takoj dosegljiva iz iste stekleničke. Lahko pa si v steklenički zmešate  vonj čisto po svojem okusu.

Simon Mohorovič

Perfume Tech rešuje težave uporabnikov s stališča, da lahko ena parfumska steklenička pokrije večji spekter parfumov in s tem nadomesti v eni steklenički tudi do več 10 stekleničk drugih parfumov.

Rešitev odpravlja tudi kar nekaj težav proizvajalcem, kot so pomanjkanje podatkov o svojih kupcih, preprečuje ponarejanje parfumov z elektronskim overjanjem ter ponuja nove smernice z oblikovalskega vidika, saj ne potrebujejo več pumpice na vrhu stekleničke. Velika prednost je tudi neposreden stik s z kupcem in posledično povečanje lojalnosti ter opcija novega marketinškega in prodajnega kanala.

Kaj je vaš cilj za 2020 in kako daleč ste od zastavljenega?
Naš cilj za 2020 je pridobitev strank, ki bodo opravile prva naročila v letu 2021. Trenutno smo v pogovorih z različnimi strankami iz Francije, Švice in Velike Britanije.

 

Perfume Tech

 

Zakaj ste se odločili za Inkubator?
Za inkubator smo se odločili, ker potrebujemo dodatno podporo, ki ga Inkubator GEA College nudi. Trenutno koristimo nasvete Davida, našega svetovalca, kamor sodijo tudi pravni nasveti za pripravo licenčnih pogodb. To nam zelo prav pride!

Kako vidite vlogo inkubatorjev v svetu podjetništva?
Inkubatorji se nam zdijo izredno pomembni za startupe, saj lahko tam dobimo vso potrebno pomoč in nasvete strokovnjakov, ki bi jih sicer morali imeti v podjetju ali pa jih bi morali najeti na trgu. Žal startupi v začetnih fazah nimajo sredstev za tovrstne rešitve. Vključitev v inkubator je odlična priložnost in rešitev.

Vam je trenutna situacija v svetu kakorkoli spremenila dinamiko? Kako se lotevate tega izziva?
Nekaj potencialnih kupcev je za tri mesece preložilo pogovore. Nekateri so zaradi negotove situacije prestavili projekte za eno leto. Parfumska industrija se trenutno sooča s težavami v proizvodnji, saj je velik volumenski del parfumske tekočine tudi alkohol, ki pa je bil v času korone namenjen izključno razkužilom in se ga na trgu praktično ni dalo kupiti. V našem podjetju smo čas izkoristili za prijave na razpise, vključitev v inkubator, pripravo in pregled pogodb, strateškega planiranja, birokratskih rešitev, ki so nas čakale še od prej, ko ni bilo časa za njih ter za pripravo marketinških materialov.

Hvala za pogovor in srečno!

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial