ZLATA GAZELA JE RLS, MERILNA TEHNIKA

22. 10. 2015

ZLATA GAZELA JE RLS, MERILNA TEHNIKA

Gazela21. oktobra 2015 je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma potekala slavnostna podelitev Zlata gazela 2015, katere so se udeležili tudi predstavniki GEA College – Fakultete za podjetništvo.

Zlata gazela je postalo podjetje RLS, merilna tehnika, ki je že zmagalo v letošnjih regijskih izborih v osrednje slovenski regiji. Za srebrno gazelo je bilo izbrano šenčursko podjetje NiceLabel – Euro Plus, gazela Gorenjske, za bronasto pa orodjarsko podjetje ORO MET iz Neverk, zmagovalec primorsko-notranjske gazele. Finalisti izbora Gazela 2015 so bila še podjetja Florjančič tisk, dravsko-pomurska gazela, Plastika Skaza, gazela savinjsko-zasavske regije in zlata gazela že lani, ter Infotehna Skupina, gazela dolenjsko-posavske regije.

Podjetje RLS, merilna tehnika je podjetje, ki je specializirano za izdelavo rotacijskih in linearnih senzorjev pomika in zasuka. Prelomnica njihovega delovanja v letu 2000 je bila združitev s podjetjem Renishaw, ki je 50-odstotni lastnik RLS. Svet gazele, ki sprejel končno odločitev o zmagovalcu, je podjetje prepričalo z dinamično rastjo in izrazito razvojno orientiranostjo, ki je lahko zgled ostalim slovenskim podjetjem, kako zaslužiti ter rasti z znanjem, raziskavami in razvojem. Za tako velik uspeh je verjetno zelo pomembna osnovna filozofija delovanja podjetja, ki ne skuša vsega narediti samo in doma, temveč je usmerjeno v sodelovanje na svetovnem trgu, kjer lahko pridobijo vsi. Podjetje uspešno obvladuje vse funkcije proizvodnega podjetja, od ideje, razvoja in proizvodnje do svetovne komercializacije izdelka. Nedavni pogovori s predstavniki Universal robots, njihovega drugega največjega kupca iz Danske, pa kažejo, da je pred RLS obdobje še bolj dinamične rasti.

Vsem finalistom izbora in zmagovalcu, RLS, merilna tehnika, iskreno čestitamo!   

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial