Informacijska in kibernetska varnost – V PRIPRAVI

Dodiplomski 3 letni študijski program

Klasični študij ali e-študij

Izredni študij

Program Informacijska in kibernetska varnost – v pripravi

 

Ste vedeli, da se v samo enem mesecu na petih strežnikih, ki so bili postavljeni v petih različnih državah, zazna kar 190 milijonov poskusov napadov?! Ste vedeli, da je bilo v Sloveniji leta 2019 zabeleženih 2733 incidentov in da se kaže trend ciljanja na podjetja, kjer je povzročena finančna škoda še višja kot pretekla leta? Največja znana ocenjena škoda pri napadu izsiljevalskega virusa namreč znaša kar 2.400.000 evrov!

Zagotavljanje informacijske in kibernetske varnosti je zato v sodobni družbi ključnega pomena, upravljanje tega pa je izjemno pomemben dejavnik uspešnega poslovanja in preživetja na konkurenčnem trgu.

Strokovnjaki s področja informacijskih in kibernetskih varnostnih tveganj so danes nepogrešljiv kader v podjetjih, saj  morajo nenehno opazovati in predvidevati nove napade. Morajo biti sposobni predvideti nepričakovano. Gre za delo na razburljivem področju, na katerem morajo organizacije identificirati in oceniti celo vrsto potencialnih tveganj ter razviti akcijski plan. Potreba po strokovnjakih s kritičnim in kreativnim razmišljanjem je vse večja.

Pridružite se jim!

 • Kaj je etični heking?
 • Kdo skrbi za korporativno varnost?
 • Kako izvajati stresne teste in simulirati kibernetske napade?

Znanja in kompetence, ki jih potrebujete, da lahko poskrbite za varovanje informacij in kibernetsko varnost ter kako prosperirati na tem specifičnem in intrigantnem področju boste dobili med študijem na GEA College!

 

ZAKAJ ŠTUDIRATI INFORMACIJSKO IN KIBERNETSKO VARNOST?

 • Ker boste najbolj iskan kader
 • Ker boste pridobili uporabna in napredna znanja, ki so potrebna za odzivanje na incidente, ko pride do vdorov strežnika in okužb računalnikov
 • Ker se boste znali zaščititi, izvesti sanacijo, odpraviti škodo in izslediti storilca
 • Ker boste s pridobljenim ustreznim znanjem korak pred drugimi
 • Ker vam bodo predavali strokovni predavatelji z dolgoletnimi izkušnjami z različnih področij informacijske in kibernetske varnosti

 

Program daje velik poudarek na praksi, saj učenje poteka na podlagi številnih študij primerov iz resničnih podjetij, ki se soočajo z realnimi problemi v vsakdanjem poslovanju in izzivi prihodnosti ter te tudi rešujejo. Pri teh rešitvah boste sodelovali tudi vi! Prispevali boste ideje in jih pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov razvijali skupaj s kolegi. Imeli boste dostop do številnih uspešnih alumnov GEA College, ki vedno radi priskočijo na pomoč! Študija ne boste zapustili le z diplomo v žepu, temveč z izkušnjami, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z izzivi informacijske in kibernetske varnosti.

 

PROGRAM JE ZA VAS, ČE:

 • Vas zanima informatika, ste inženirski tip in enostavno morate vedeti, kako stvari delujejo in kaj se zgodi v ozadju
 • Ste radovedni in tekmovalni ter težave rešujete na kreativen način
 • Želite biti nepogrešljiv kader

Informacijska in kibernetska varnost - v pripravi

Osebni Kontakt:

Kontaktna oseba:
Klara Vidmar

E-pošta:
referat@gea-college.si

Telefon: 01 5881 300

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial