GEA TOP TALK z Emilom Tedeschijem


GEA TOP TALK


24.2.2021 ob 17. uri – pogovor bo preko spleta potekal v angleškem jeziku 

 

so pogovori z uspešnimi voditeljicami in voditelji ter izjemnimi posameznicami in posamezniki, ki nas vodijo po svoji karierni poti, razkrijejo skrivnosti premagovanja izzivov in delijo svoje poglede na aktualnosti iz sveta podjetništva, voditeljstva ali drugih družbenih sfer.

Z GEA TOP TALK želimo navdihniti današnje in bodoče generacije podjetnikov, voditeljev in poslovnežev ter v širši družbi širiti podjetniško miselnost.

 

Tokratni GEA Top Talk bo nekaj posebnega. V preteklem letu smo na GEA College namreč praznovali 30. obletnico, v letošnjem letu pa bo GEA College – Fakulteta za podjetništvo upihnila 25. svečko. A leto 2021 je posebno tudi za našega gosta, saj namreč njegovo podjetje praznuje 30 let in zdi se prav, da o tako posebnih in pomembnih mejnikih spregovorimo na tem enkratnem dogodku!

 

 

EMIL TEDESCHI

je predsednik uprave in večinski lastnik Atlantic Grupe ter podpredsednik košarkarskega kluba Cedevita Ljubljana. Je tudi velik ljubitelj glasbe, enkrat tedensko tudi voditelj radijske oddaje ter navdušen športnik. Čaka nas torej izjemnih 90 minut.

 

Življenje se dogaja na trgu, ne v pisarnah.

– Emil Tedeschi, v Društvo za marketing Slovenija, 7.6.2019

 

Pred tridesetimi leti je Emil Tedeschi ustanovil podjetje, ki danes zaposljuje preko 5300 ljudi. V Sloveniji smo ga podrobneje spoznali, ko je leta 2010 Atlantic Grupa prevzela Drogo Kolinsko ter s tem pod svoje okrilje vzela vrsto slovenskih blagovnih znamk, kot so Argeta, Barcaffè, Cocta, Donat Mg, Grand kafa, Smoki, Bananica… ki so se pridružile Cedeviti, Montani in drugim. Atlantic Grupa je tudi distributer premium blagovnih znamk izdelkov široke potrošnje kot so  Wrigley, Mars, Unilever, Ferrero, Johnson&Johnson, Rauch, Hipp in drugi. Sredi leta 2019 pa je širšo javnost presenetil z združitvijo ljubljanskega in zagrebškega košarkarskega kluba v KK Cedevita Olimpija Ljubljana. Vizionar, ki trdi, da v poslu in športu ni nič nemogoče.

Vsak, ki misli, da je v svojem poslu dosegel vrh, mora zamenjati posel ali se upokojiti.

– Emil Tedeschi, na Val 202, 20.12.2021

Diplomiral je šele leta 2012 na Ekonomski fakulteti v Zagrebu saj se je začel ukvarjati s podjetništvom zelo mlad. Predaval je študentom na Harvardu, Duke University, NYU, University of Michigan, Stanford University, MGIMO Moscow, University of Vienna, INSEAD, London School of Business in najbolj uglednih fakultetah v regiji. Pravi da je Cilj Atlantic Grupe biti uspešen v uspešni oz. bogati družbi. Če propade Luka Koper, bodo ljudje brez službe in brez plač – kako bodo torej kupovali naše izdelke? Če ima ena družina hišo iz belega kamna in vsi ostali iz gnoja, je samo vprašanje časa, kdaj bodo začeli metati gnoj v belo fasado.

Velika stvar je slaviti uspeh nekoga drugega in velika stvar je kritično govoriti kaj je dobro in kaj ni dobro.

– Emil Tedeschi, Konferenca Podjetniška miselnost, 17.09.2019

 

 

Pogovor bosta v živo vodila mag. Katja Kraškovic, predsednica uprave GEA College ter mag. Žiga Peljko, predsednik nadzornega sveta GEA College ter predavatelj na GEA College!

 

KJE IN KDAJ?

Pogovor v angleškem jeziku, ki bo med gostom in voditeljema potekal v živo, boste v sredo, 24.2.2021 ob 17. uri lahko spremljali preko spleta. Na dan dogodka boste prejeli email s povezavo.

Pridružite se nam na enkratnem dogodku, ki ga bodo bogatile zanimivosti iz sveta podjetništva, leadershipa, ustvarjanja priložnosti in marsičesa drugega!

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial