Mladi podjetnik 2022: Zmagala je poslovna ideja terapevtska skodelica BELLIS

25. 03. 2022

Ljubljana, 24. marec 2022 – Zmagovalna poslovna ideja letošnjega državnega tekmovanja Mladi podjetnik, ki v organizaciji GEA College – Fakultete za podjetništvo poteka že 26. leto zapored, je terapevtska skodelica BELLIS. Svoje inovativne ideje je letos predstavilo 15 srednješolskih ekip.

Na letošnje že 26. državno tekmovanje Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College – Fakulteta za podjetništvo z namenom spodbujanja podjetniške miselnosti med dijaki, se je prijavilo 15 podjetnih srednješolskih ekip, skupaj kar 51 kreativnih srednješolcev. V polfinalu so se pomerili dijaki in dijakinje iz Ekonomske šole Ljubljana, Gimnazije in srednje šole Kočevje, Šolskega centra Velenje, Srednje elektro-računalniške šole Maribor, Srednje šole Slovenska Bistrica, ŠC PET in ŠC PTUJ, v superfinale pa so se prebile 4 poslovne ideje, in sicer: Robo Box – Ekonomska šola Ljubljana, TERAPEVTSKA SKODELICA »BELLIS« – Gimnazija in srednja šola Kočevje, FIT&LIFT d. o. o. – ŠC PET Ljubljana in SIJAJNA d.o.o. – Ekonomska šola Ljubljana.

Zmagala je ekipa iz Gimnazije in srednje šole Kočevje pod mentorstvom Ivane Ciglič. Članici Inja Vidic in Sara Kožar sta predstavili poslovno idejo TERAPEVTSKA SKODELICA BELLIS in prepričali zahtevno 6-člansko komisijo, v kateri so bili izr. prof. dr. Mitja Jeraj (GEA College), Aleša Mihelič iz Inkubatorja GEA College, doc. dr. Valentina Jošt Lešer (GEA College), podjetnica Marta Turk, Marjana Majerič iz GZS-ja in Andrej Šolinc iz CEED Slovenija. Naloga ocenjevalcev je bila presoditi in ovrednotiti izvedljivost predstavljenih poslovnih idej. Ugotavljali so, kako temeljito so tekmovalci raziskali trg, ocenjevali inovativnost idej, zasnovo marketinškega načrta, kakšna je finančna projekcija in končno predstavitev vsebine naloge.

Terapevtski lonček BELLIS rešuje ali vsaj omilil problem pri ljudeh, ki imajo poklicne bolezni rok, prstov in dlani od revme, sindroma kapalnega kanala, vnetij, prizadetostjo živcev od raznih poklicnih bolezni (tipkanja, igranja kitare, klavirja, …). Dodana vrednost skodelice pa so posebne “brbončice”, ki so namenjene fizioterapiji prstov, hkrati pa se ob dobrem čaju uporabnik v celoti sprošča.

Dekleti iz zmagovalne ekipe sta za nagrado prejeli enoletno šolnino za študij Podjetništva na GEA College – Fakulteti za podjetništvo. Drugo mesto je šlo v roke ŠC PET za idejo FIT&LIFT, d. o. o., ki jo je predstavil Thomas Medica pod mentorstvom Ksenije Sever Žižek. Tretje mesto pa je zasedla Ekonomska šola Ljubljana z idejo Robo Box, pri kateri so sodelovali Žiga Doblekar, Mario Španić, Tobija Švigelj, Tian Tomi Merhar pod mentorstvom Stanka Levičarja. Tudi drugo- in tretjeuvrščeni so prejeli nagrado, in sicer del enoletne šolnine za študij Podjetništva na GEA College – Fakulteti za podjetništvo.

“Obe dijakinji sta se tudi naučili lončariti na vretenu, spoznali sta vse postopke za te skodelice, tako da bi v resnici to idejo lahko tudi realizirali. Zdaj pa je na njima, ali bosta to idejo prodali, ali pa tudi uresničili. Hvala,” je s ponosom izjavila mentorica zmagovalk Ivana Ciglič.

Priprave na tekmovanje so potekale od začetka šolskega leta, predstavljene ideje pa so bile zelo raznovrstne. “Hvala za to lepo izkušnjo. Drugo mesto mi veliko pomeni. To, da ste prepoznali mojo idejo in da ste mi ocenjevalci povedali, da je to neka ideja, ki ima perspektivo oziroma se jo da realizirati. Tako da, če mi slučajno ne uspe v nogometu v naslednjih letih, mi pa mogoče lahko s to idejo,” se je ob razglasitvi pošalil drugouvrščeni Thomas Medica.

Na mladih svet stoji, pravijo, in glede na predstavljene ideje nam dobro kaže. Pohvale prav vsem udeležencem državnega tekmovanja Mladi podjetnik! Cenimo delo vseh sodelujočih in predanost mentorjev, prav tako gredo zahvale komisiji, ki je pomagala usmeriti prihodnje generacije podjetno mislečih kreativcev.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial