Državno tekmovanje Mladi podjetnik

28. državno tekmovanje "Mladi podjetnik"

Tekmovanje bo potekalo 25. 4. 2024 - V ŽIVO

Prijave do 11. 3. 2024

Tekmovanje Mladi podjetnik


Tekmovanje Mladi podjetnik je namenjeno srednješolcem, ki želijo preizkusiti in razvijati znanje podjetništva in poslovanja. Njihove naloge zajemajo razvoj lastnih poslovnih zamisli, pisanje analize izvedljivosti ter njihovo argumentiranje na javnih predstavitvah.


 

Oglejte si fotogalerijo


Predstavitev tekmovanja

Skupine dijakov izdelajo projektne naloge in na državnem tekmovanju z multimedijskimi orodji predstavijo lastne poslovne zamisli – analize izvedljivosti, ki  jih pripravijo skupaj z mentorji. Namen tekmovanja ”Mladi podjetnik” je omogočiti izmenjavo izkušenj predavateljev, mentorjev in dijakov ter še dodatno vzpodbuditi pri mladih podjetniško žilico in jih usposobiti za prepoznavanje in uresničevanje tržnih priložnosti.

Tekmovanje je tesno povezano z učnimi načrti ekonomskih predmetov na srednjih šolah. Teorijo, pridobljeno pri pouku, dijaki povežejo s prakso pri izdelavi analiz izvedljivosti. Pri delu so pod mentorskim vodstvom učiteljev.

Javna predstavitev je tista, ki mlade vzpodbudi k čim boljši pripravi na področju javnega nastopanja in multimedijske predstavitve svojih poslovnih idej. Povezanost in skupno zaključno tekmovanje najboljših pa jim omogoča, da lahko svoje dosežke primerjajo z drugimi.

Tekmovanja se lahko udeležijo skupine z največ petimi dijaki. Skupina dijakov razvije poslovno zamisel in oblikuje analizo izvedljivosti. Posamezne srednje šole pripravijo izbor za državno tekmovanje, ki ga kot v polfinalni in finalni izvedbi organizira GEA College – Fakulteta za podjetništvo skupaj s partnerji.

 

Tekmovanje poteka 3. stopenjsko in sicer:

  1. Predizbor: zbiranje in pregled prijav srednjih šol
  2. Polfinalni izbor: pred strokovno državno komisijo
  3. Finalni izbor: finalni izbor državnega tekmovanja

 

 


Soorganizator:


 

 

 

 

 


Podporniki:


Nova slika

 


Partnerji:


NLB TelekomSlovenije
 
 

Conditus
  VIVO catering
Računalniške novice Študent

Osebni Kontakt:

Kontaktna oseba:
Emanuela Eduard Muhič

E-pošta:
Emanuela.Eduard-Muhic@gea-college.si

Telefon: 01 5881 369

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial