ZAKLJUČENA 12. KONFERENCA ABSRC V RIMU

16. 10. 2015

Dvanajsta konferenca ABSRC – Advances in Business-Related Scientific Research Conference v Rimu  je zaključena.

Mednarodna konferenca ABSRC je pomemben dogodek, ki združuje in povezuje različne mednarodne strokovnjake in akademike, ki predstavijo svoje raziskave in primere dobrih praks z različnih področij.

Tokrat je konferenca prvič potekala pod vodstvom prof. dr. Ajde Fošner, ki je pripravila program konference in z uvodno besedo pospremila k predstavitvam vsakega od govornikov. Po zaključenem prvem dnevu je povedala:  »Za nami je prvi dan konference. Veliko zanimivih raziskav je bilo predstavljenih. Podelili smo dve nagradi ˝Best Paper Award˝. Deževno vreme ni pokvarilo dobre volje, ravno nasprotno, prav fino se je bilo družiti ob diskusiji o aktualnih podjetniških temah, ob italijanskih testeninah in dobrem vinu.«

V treh dneh se je na odru konference zvrstilo devetindvajset govornikov, ki prihajajo iz triindvajsetih držav sveta. Predstavljene referate je odlikovala vsebinska raznolikost in odličnost v prezentaciji. Poleg raziskovalnih dosežkov so bile predstavljene dobre prakse in rešitve iz praktično celega sveta.

O zadovoljstvu z organizacijo in izvedbo konference smo povprašali udeležence:

»Tokrat sem se konference ABSRC udeležil prvič. Rad bi se zahvalil organizatorjem za odlično opravljeno in predano delo. Vse od prijave pa do prihoda na konferenco so bile informacije posredovane tekoče in pravočasno. Izbor referatov predstavlja nove metode in pereča področja. Razprave so potekale v smeri resničnega zanimanja za raziskovalno delo posameznikov. Ganila me je odločitev organizatorja, da podeli nagrado »Best Paper Award« našemu referatu, ki govori o subvencijah in zasebnih vlaganjih v razvojno raziskovalno delo v podjetjih v Veliki Britaniji in je hkrati eden redkih referatov na konferenci, pisanih s strani ekonomista. Z najlepšimi željami za naslednje konference!« (Mehmet Ugur, Professor of Economics and Institutions, University of Greenwich Business School)

»Zahvala organizatorju GEA College za to enkratno življenjsko in akademsko doživetje. Konferenca ABSRC je odlična priložnost za učenjake vsega sveta, da delijo svoja raziskovalna spoznanja in rezultate. ABSRC je edinstven Forum za doseganje ene od stopničk za svetovni uspeh.« (dr. José G. Vargas-Hernández, Research Profesor, Universidad de Guadalajara, Mexico)

“Ker je bila ta raziskava del projekta ˝Potentials and obstacles of Social Supermarkets Development in Central and Eastern Europe”, ki ga financira Hrvaška znanstvena fundacija, se počutim zelo ponosna in počaščena, ker je ta nagrada spoštovanje do raziskovalnih prizadevanj opravljenih v prvi fazi našega raziskovalnega projekta. Prav tako spodbuja mene in mojo ekipo ohraniti prizadevanja za reševanje te teme na visokih strokovnih in znanstvenih standardih, in da to vprašanje obravnava v okviru regij centralne in vzhodne Evrope.” (Blazenka Knezević, PhD. from University of Zagreb, Faculty of Economics and Business, Croatia)  

Čeprav vseh papirjev po konferenci v Rimu še nismo pospravili, vas vabimo na naslednjo konferenco ABSRC, ki bo že decembra v Milanu. Vse potrebne informacije in prijavnico najdete na http://www.absrc.org/conference-program-milan-2015-.html.

Vabljeni v decembrski Milano!

Zahvaljujemo se našim partnerjem:

Spirit Radgonske Gorice
Kompas Slovenia Times

Fotogalerija:

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial