(MLADI) PODJETNIK NAJ BO!

04. 05. 2023

Znani so zmagovalci 27. državnega tekmovanja MLADI PODJETNIK, ki je potekalo 20.4. 2023 v živo na @GEA College v Ljubljani.

Titulo zmagovalcev so si priborili fantje z Gimnazije Jurija Vege Idrija s svojo idejo za izdelek PLASTOŽER.

 

V POLFINALE so se sicer uvrstile 4 ekipe srednješolcev , ki z inovativnimi idejami že stopajo po podjetniški poti in na stopničke so se povzpeli:

1. mesto: PLASTOŽER – SHREDDER TEAM – Gimnazija Jurija Vege Idrija
2. mesto: FENIX LASHES D.O.O. – Ekonomska šola Ljubljana
3. mesto: OUR LITTLE BRAINS D.O.O. – Ekonomska šola Ljubljana

 

Zmagovalci z najboljšo poslovno idejo so si zamislili zeleno naravnano stiskalnico plastike PLASTOŽER za zmanjšanje volumna plastične embalaže po domovih ali namestitvah, v podjetjih ter turističnih dejavnostih, za katero so izdelali celo prototip.
Fantje iz ekipe Shredder so bili še pred zmago presenečeni že nad dejstvom, da so prišli v polfinale, zmage pa niso pričakovali, čeprav so nanjo upali. Kako tudi ne, saj je vsak od njih prejel enoletno štipendijo za 1. letnik programa Podjetništvo v višini 1.980,00€.
In kaj pravijo na svoj dosežek? »Super rezultat ene lepe zgodbe. Trdo delo se splača, veliko časa in truda smo vložili v to, kar se je obrestovalo!«, so povedali.

 

Tudi drugo-uvrščena dekleta, ki so se prijavila z izdelkom FENIX LASHES, je vodila zelena miselnost. Zamislile so si namreč trajnostno naravnano maskaro iz ekoloških materialov, ki omogoča ponovno polnjenje, ima pa tudi zamenljive ščetine in ekološko embalažo.
Vsaka od deklet se je razveselila enoletne štipendije za 1. letnik programa Podjetništvo v višini 990,00€, pravijo pa: »Glede na ostale ideje, ki smo jih slišale, smo zelo ponosne nase«, 2. mesta pa glede na odlično konkurenco v resnici niso pričakovale.

 

3. mesto so zasedla dekleta z inovativno idejo OUR LITTLE BRAINS za izdelek, ki naj bi otrokom pomagal pri razvoju vida in njihovih malih možgančkov, stimuliral pa naj bi tudi krepitev očesnih mišic, mišic telesa in motorike.
Izkušnja, ki je vsaki od njih prinesla enoletno štipendijo za 1. letnik programa Podjetništvo v višini 495,00€, se jim je zdela ‘ful dobra’: »Veliko smo odnesle od tega, tudi sami odgovori komisije so bili zelo pozitivni in to nam daje le še več zagona za naprej«.

 

Najboljšo poslovno idejo je med skoraj 30 prijavljenimi ekipami izbrala STROKOVNA KOMISIJA, ki so jo sestavljali mag. Aleša Mihelič, Inkubator GEA College; doc. dr. Valentina Jošt Lešer, prodekanja za mednarodno sodelovanje; MBA programska direktorica GEA College; Miha Lavtar, lastnik in direktor digitalne agencije Optiweb; izr. prof. dr. Mitja Jeraj, prodekan za študijske in študentske zadeve GEA College; Nina Oblak, mag. prof. razrednega pouka, Nasveti učiteljice Nine in Mihael Leskovar, poslovni svetovalec, Start-up coach, Inkubator GEA College.

 

Da gre za tekmovanje, ki mladih lahko veliko da, se strinja tudi Miha Lavtar, lastnik in direktor digitalne agencije Optiweb, ki se mu zdi pri celotni izkušnji za dijake najpomembnejše »razumevanje poslovnega sveta, ker bodo tudi ob vstopu v podjetja morali razumeti, kako delujejo finance, kako se poslovna ideja išče, prava najde, pa tudi to, kako je pravzaprav težko priti do ideje, jo zagnati … Ni tako, da se nečesa spomniš, začneš in obogatiš, ampak je proces dolg, navadno mučen, toda -kot pravijo Američani – zelo ‘rewarding’

 

Zato se zahvaljujemo tudi vsem podpornikom mladih podjetnikov, ki so jim izkušnjo omogočili, in sicer: SBC- Slovenian Business Club – Slovenian Business Club, Zavarovalnica Triglav d.d., Adecco H.R. d.o.o., Telekom Slovenije, Conditus, Mlinar Slovenija in Simplygood.

 

Čestitke zmagovalcem, vsem sodelujočim in njihovim predanim mentorjem, ki so ekipe vodili od prvih idej do finalnih predstavitev in nenazadnje do nagrad oz. štipendij, ki jih bodo mladi podjetniki lahko unovčili pri študiju Podjetništva!

 

 

Zahvaljujemo se podpornikom:

logoSBC
TelekomSlovenije Conditus

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial