Zmagovalka 25. državnega tekmovanja Mladi podjetnik je poslovna ideja GreenMeal

26. 04. 2021

V četrtek, 22. aprila 2022 je potekalo 25. državno tekmovanje Mladi podjetnik. Na tekmovanju poslovnih idej, ki ga organizira GEA College – Fakulteta za podjetništvo z namenom spodbujanja podjetniške miselnosti med dijaki, se je pomerilo kar 15 ekip iz 7 srednjih šol iz celotne Slovenije, v superfinale pa so se uvrstile 4 najboljše. V finalnem delu tekmovanja, je prepričljivo zmagala skupina dijakov iz Gimnazije Bežigrad s poslovno idejo GreenMeal. Vsem sodelujočim iskreno čestitamo za odlične poslovne ideje, kakovostno pripravljene študije izvedljivosti ter inspirativne predstavitve!

Na letošnjem tekmovanju Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo, se je v polfinalu med seboj pomerilo 15 ekip s 7-ih srednjih šol iz celotne Slovenije, v superfinale pa so se uvrstile 4 najboljše. Skozi napeto tekmovanje, ki je tudi letos potekalo v virtualni obliki, so dijakinje in dijaki so svoje rešitve predstavili šest članski komisiji, ki je tudi letos imela zahtevno nalogo. Strokovno komisijo so sestavljali podjetnica Tamara Turk iz Skupnosti slovenskih podjetnic, Aleša Mihelič iz Inkubatorja GEA College, mag. Jernej Pirc, direktor BNI Slovenija, Andrej Šolinc, direktor CEED ter predavatelja z GEA College izr. prof. dr. Mitja Jeraj ter doc. dr. Dario Berginc. Njihova naloga je bila oceniti pripravljene študije izvedljivosti poslovnih idej. Zanimalo jih je, kako dobro so tekmovalci raziskali trg ter zasnovali marketinški načrt, kako inovativna in uporabna je ideja, kakšna je finančna projekcija. Ocenjevali so tudi javno predstavitev naloge in kratek promocijski spot, ki so ga pripravili dijaki.

Zmagovalci 25. državnega tekmovanja Mladi podjetnik, ki ga organizira GEA College, Fakulteta za podjetništvo, prihajajo iz Gimnazije Bežigrad. Dijaki Benjamič Mehič, Tjaša Drobnič in Evelin Redžeposka so pod mentorstvom ge. Karin Jerman s poslovno idejo GreenMeal najbolj navdušili! Poslovna ideja predstavlja rešitev v hitrem tempu obveznosti, ko pogosto zmanjka časa za načrtovanje zdravega obroka, nakup sestavin in pripravo doma. Njihova rešitev tako ponuja nakup že pripravljenih, stehtanih in narezanih ter ekološko zapakiranih sestavin za pripravo obroka, ki jih končni uporabnik doma le še termično obdela. Ekipa je strokovno komisija navdušila tudi s celotnim videzom, inovativnostjo in uporabnostjo rešitve, finančno projekcijo, raziskavo trga in suvereno predstavitvijo.

Člani zmagovalne ekipe Benjamič Mehič, Tjaša Drobnič in Evelin Redžeposka, ki so za nagrado prejeli enoletno šolnino za študij Podjetništva na GEA College – Fakulteti za podjetništvo, so po razglasitvi povedali: »Izredno veseli in ponosni smo na uspeh, ki smo ga dosegli. Po dolgih mesecih dela je bil naš trud poplačan. Zmaga na tekmovanju Mladi podjetniki nam pomeni zagotovitev, da delamo in razmišljamo v pravi smeri, prav tako pa nam je dala vzpodbudo in zagon za nadaljnje delo, ki nas še čaka. Hvaležni smo organizatorjem, ki so nam omogočili udeležbo na tekmovanju, in komisiji, ki nas je poslušala in nam dala obilo koristnih nasvetov za realizacijo ideje. Seveda pa ne smemo pozabiti na našo mentorico, Karin Jerman, ki nam je skozi celo leto potrpežljivo stala ob strani ter nam svetovala, ko je bilo to potrebno«.

Svojega navdušenja ni mogla skriti niti mentorica ga. Karin Jerman, ki je svoje občutke strnila takole: »Čestitam Evelin, Tjaši in Benjaminu za 1. prvo mesto na tekmovanju Mladi podjetnik v organizaciji Gea College-a. Izdelave poslovnega načrta za podjetje GreenMeal so se lotili z velikim entuziazmom, svojo idejo pa neprestano dopolnjevali. Ves čas pa so ostali zvesti svojemu konceptu in verjeli vanj.  Z veseljem sem bila njihova mentorica in ponosna sem nanje.«

Zmagovalni ekipi želimo veliko uspehov pri nadaljnjem razvoju poslovne ideje. Občutke navdušenja pa na GEA College lahko delimo pravzaprav o vseh tekmovalcih, saj večina pokazala izjemno mero zrelosti, inovativnosti in drznosti, ki so ključne lastnosti pravih podjetnikov. Priprave na tekmovanje so potekale od začetka šolskega leta, zato smo še posebej ponosni na vse udeležene, da smo ga navkljub izzivom, tudi letos uspešno izpeljali v virtualni obliki. Tudi ostale tekmovalne ekipe, predvsem preostali super-finalisti, so navdušili z zanimivimi poslovnimi idejami in občutkom za podjetnost, pri čemer so prevladovale rešitve, ki nagovarjajo izzive nove realnosti.

V super finale so se uvrstili še dijakinje iz Ekonomske šole Ljubljana, ki so pod predstavile kremo za roke Sweet&Handy in zasedle drugo mesto (mentor Stanko Levičnik), dijakinje iste šole s projektom KOF, ki so bile tretje (mentorica Irena Babič Vrečar). Prve tri ekipe so prejele tudi posebno nagrado, in sicer polletno članstvo v Inkubatorju Gea College.

Hvaležni in ponosni smo na vse tekmovalne ekipe in vse soudeležene pri organizaciji, saj smo učinkovito premagali izzive trenutne situacije in uspešno zaključili tekmovanje v popolnoma virtualni obliki. Prepričani smo, da bodo dijaki na podlagi spodbudnih povratnih informacij s strani komisije nadaljevali z razvojem idej in čez čas pogumno stopili na podjetniško pot. Vsem želimo veliko uspeha in podjetniškega zagona!

Organizacijski odbor 25. državnega tekmovanja Mladi podjetnik

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial